Site icon NewsIT

Οι έγκυες με κορονοϊό δεν νοσούν σοβαρότερα – Τα μωρά που γεννούν έχουν αντισώματα

18.12.2020 | 16:23
Οι έγκυες με κορονοϊό δεν νοσούν σοβαρότερα – Τα μωρά που γεννούν έχουν αντισώματα

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις έγκυες που νοσούν από κορονοϊό, αλλά και για τα μωρά που γεννούν.

Οι έγκυες λοιπόν που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον ευρύτερο πληθυσμό να νοσήσουν σοβαρότερα από COVID-19, δείχνει έρευνα που έγινε στη Σιγκαπούρη και τα αποτελέσματά της δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία τα μωρά που γεννιούνται από έγκυες που έχουν μολυνθεί έχουν αντισώματα κατά του νέου κορονοϊού.

Η μικρή αυτή έρευνα που έγινε σε 16 γυναίκες δεν βρήκε στοιχεία που να δείχνουν μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο μωρό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι έγκυες μπορεί να προσβληθούν άσχημα από κάποιες αναπνευστικές λοιμώξεις και επίσης ακόμη δεν είναι γνωστό αν οι μητέρες με COVID-19 είναι δυνατό να περάσουν τον ιό στα μωρά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή τον τοκετό.

“Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι καθησυχαστικά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ερευνητικό Δίκτυο Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Σιγκαπούρης.

“Αυτή δείχνει ότι η συχνότητα εμφάνισης και η σοβαρότητα της COVID-19 μεταξύ των εγκύων γυναικών συμβαδίζει με την τάση που υπάρχει στον γενικό πληθυσμό”, σημειώνει.

Σοβαρότερα νόσησαν οι μεγαλύτερες και οι υπέρβαρες

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι περισσότερες από τις γυναίκες που μετείχαν παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα της COVID-19, ενώ πιο σοβαρές αντιδράσεις σημειώθηκαν σε μεγαλύτερης ηλικίας, υπέρβαρες γυναίκες.

Καμία από αυτές δεν πέθανε και όλες ανέρρωσαν πλήρως. Δύο γυναίκες έχασαν τα μωρά τους, με τους ερευνητές να δηλώνουν ότι η μία από τις δύο αυτές περιπτώσεις μπορεί να συνδεόταν με επιπλοκές του ιού.

Πέντε γυναίκες είχαν γεννήσει έως ότου δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής και όλα τα μωρά που γεννήθηκαν είχαν αντισώματα χωρίς να έχουν μολυνθεί από τον ιό, αν και οι ερευνητές σημειώνουν ότι ακόμη δεν είναι σαφές ποιο επίπεδο προστασίας μπορεί να προσφέρουν αυτά.

Περαιτέρω παρατήρηση απαιτείται για να διαπιστωθεί αν τα αντισώματα αυτά φθίνουν καθώς μεγαλώνουν τα μωρά, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο αριθμός των αντισωμάτων που είχαν τα μωρά ποικίλλει και ήταν υψηλότερος μεταξύ αυτών οι μητέρες των οποίων είχαν μολυνθεί πιο κοντά στην ημερομηνία της γέννησής τους, προσθέτουν οι ερευνητές.

Γιατροί στην Κίνα έχουν αναφέρει τον εντοπισμό και τη μείωση των αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου σε μωρά που γεννήθηκαν από έγκυες που είχαν προσβληθεί από την COVID-19, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στην επιθεώρηση Emerging Infectious Diseases.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version