Site icon NewsIT
23:55 | 22.01.12

Οι φιλοευρωπαίοι Νιινίστε και Χααβίστε περνούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Φιλανδία

Οι φιλοευρωπαίοι Νιινίστε και Χααβίστε περνούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Φιλανδία
Newsit Newsroom

Ο Νιινίστε, υποψήφιος του συντηρητικού και φιλοευρωπαϊκού κόμματος Εθνικός Συνασπισμός του πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν και φαβορί για τη νίκη, συγκέντρωσε το 37% των ψήφων, ενώ ο Χααβίστε των Πρασίνων το 18,8%.

Οι δύο φιλοευρωπαίοι υποψήφιοι, ο Σάουλι Νιινίστε (συντηρητικός) και ο Πέκα Χααβίστε (οικολόγος), περνούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Φινλανδία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ευρωσκεπτικιστής Πάαβο Βαϊρίνεν του Κεντρώου Κόμματος με 17,5% και στην τέταρτη ο εθνικιστής Τίμο Σόινι με 9,4%, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι δύο τελευταίοι αποκλείστηκαν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του διαδόχου της πολύ δημοφιλούς προέδρου Τάρια Χάλονεν, η οποία ολοκλήρωσε δύο διαδοχικές εξαετείς θητείες.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version