Site icon NewsIT

Οι τζιχαντιστές αιματοκύλησαν ξανά την Καμπούλ! Μακελειό με 26 νεκρούς

21.03.2018 | 12:22
Καμπούλ τζιχαντιστές Αφγανιστάν

Βομβιστικής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Την ευθύνη για το μακελειό με τους τουλάχιστον 26 νεκρούς ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας που βύθισε στο αίμα την Καμπούλ πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στο σιιτικό τέμενος, Καρτ-ε-Σάχι. Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο δράστης ήθελε πολλά θύματα. Και επέλεξε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά όταν ο κόσμος έβγαινε από το τέμενος. Η σημερινή μέρα επιλέχθηκε για ακόμη έναν λόγο: η Καμπούλ είχε σήμερα περισσότερο κόσμο καθώς γίνονται εκδηλώσεις για την γιορτή του Νεβρόζ, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους για τους Ιρανούς.

Σύμφωνα με το BBC, ο βομβιστής ανατινάχθηκε όταν έγινε αντιληπτός από την αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο Αλί Αμπάντ, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ και δυτικά της πόλης.

Οι τζιχανιστές πίσω από το μακελείο

Δεν άργησε να έρθει και η ανάληψη ευθύνη. Για ακόμη ένα μακελειό, ευθύνονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μέσα από το επίσημο «πρακτορείο» του, ο ISIS ανακοίνωσε ότι δικός του μαχητής προκάλεσε το αιματοκύλισμα.

https://youtu.be/iC4wk6xRH6g

Οι εκδηλώσεις του Νεβρόζ -μίας γιορτής με ζωροαστρικές καταβολές, η οποία στα περσικά σημαίνει Νέα Ημέρα- αρχίζουν στις 21 Μαρτίου χαιρετίζοντας τον ερχομό της νέας ιρανικής χρονιάς. Στο Αφγανιστάν εορτάζεται ευρέως παρότι έχει συναντήσει αντιδράσεις από ομάδες φονταμεταλιστών μουσουλμάνων που υποστηρίζουν ότι είναι αντι-ισλαμική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version