Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οργή λαού κατά της λιτότητας και των… Δίδυμων Πύργων της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη – Επεισόδια, φωτιές, πετροπόλεμος και συλλήψεις

Οργή λαού κατά της λιτότητας και των… Δίδυμων Πύργων της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη – Επεισόδια, φωτιές, πετροπόλεμος και συλλήψεις

– Σοβαρά επεισόδια γύρω από τη νέα έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας 
– Οι δίδυμοι ουρανοξύστες όπου θα στεγαστούν τα νέα γραφεία της ΕΚΤ κόστισαν 1,3 δισ. ευρώ
– Για 350 συλλήψεις “μιλά” η Die Welt
– Οι διαδηλωτές έκαψαν περιπολικά, έσπασαν βιτρίνες και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς
– Χρήση των αντιλιών νερού έκανε η αστυνομία – Πανό κατά του Ντράγκι, της Μέρκελ και του Σόιμπλε
– 10.000 διαδηλωτές περιμένουν στη νέα διαδήλωση οι διοργανωτές
– Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στη Φρανκφούρτη

Εικόνες που έχουμε δει στην Αθήνα, στη Ρώμη, στη Μαδρίτη, τώρα και στη Φρανκφούρτη, κοντά στους Δίδυμους Ουρανοξύστες, τα πολυτελέστατα κτίρια όπου θα φιλοξενηθούν τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Κτίρια εντυπωσιακά και χλιδάτα, που φτιάχτηκαν σε καιρό κρίσης και κόστισαν 1,3 δισ. ευρώ ενώ ο Μάριο Ντράγκι και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΚΤ δίνουν με το σταγονόμετρο λεφτά για ρευστότητα στην Ελλάδα, στραγγαλίζοντάς την και εκβιάζοντάς την να… χορέψει τους ρυθμούς των δανειστών.

Το νέο κτίριο της ΕΚΤ

Κατά της της υποκρισίας κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη. Συγκεντρώθηκαν στην Φρανκφούρτη λίγο πριν τα εγκαίνια του νέου πολυτελέστατου “σπιτιού” της ΕΚΤ, για να διαμαρτυρηθούν για την υποκρισία των πολιτικών και των τραπεζιτών και όλων εκείνων που γονατίζουν τους λαούς της Ευρώπης με τη λιτότητα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι απίστευτα, με ολόκληρα τείχη να έχουν υψωθεί σε μεγάλη περίμετρο γύρω από τα κεντρικά της ΕΚΤ, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί, ελικόπτερα ακόμα και στρατιώτες βρίσκονται επί ποδός αν τα επεισόδια ξεφύγουν.
Στην πόλη και στη μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας, οι διοργανωτές του κινήματος Blockupy περιμένουν περισσότερους από 10.000 πολίτες, ανάμεσά τους 800 αναμένονται από το Βερολίνο με ειδικά ναυλωμένο τρένο. Εξήντα λεωφορεία προερχόμενα από 39 ευρωπαϊκές πόλεις κατευθύνονται στην Φρανκφούρτη.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Νωρίτερα, η Φρανκφούρτη έμοιαζε με κόλαση επί της Γης! Φωτιές, καπνοί, πετροπόλεμος, σπασμένες βιτρίνες και αντλίες νερού κατά διαδηλωτών. Τα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το πρωί. Οι διαδηλωτές έκαψαν περιπολικά, πήραν “πολεμοφόδια” από κοντινό εργοτάξιο και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.





Στόχος επιθέσεων έγινε και το δημαρχείο της πόλης. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.

Στην περιοχή της παλιάς όπερας της Φρανκφούρτης, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Οκτώ αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από πέτρες και 80 δέχθηκαν επίθεση με σπρέι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ























Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: DPA / ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε