Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργή για το… λουκούλλειο γεύμα Μαδούρο στο εστιατόριο του Salt Bae – video

Οργή για το… λουκούλλειο γεύμα Μαδούρο στο εστιατόριο του Salt Bae – video

Κάποιοι δίνουν… εκατομμύρια για να αγοράσουν λίγο κοτόπουλο. Άλλοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε κι αυτό. Ο λαός του στέκεται για ώρες στην ουρά για λίγο γάλα ή λίγο φαγητό. Αλλά ο Νικολάς Μαδούρο τρώει τη λαχταριστή μπριζόλα του δια χειρός Salt Bae. Γιατί; Γιατί μπορεί…

Τα video που δείχνει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, να τρώει το λουκούλλειο γεύμα του στο πανάκριβο εστιατόριο του γνωστού σεφ Nusret Gokce ή αλλιώς “Salt Bae” στην Κωνσταντινούπολη, κάνουν το γύρο του κόσμου. Και προκαλεί οργή. Γιατί στη Βενεζουέλα κόσμος πεινάει. Και πρέπει να δώσει εκατομμύρια μπολιβάρ (σ.σ. το νόμισμα της Βενεζουέλας έχει υποτιμηθεί πολλάκις) για να αγοράσει λίγο φαγητό.

Αλλά αυτά δεν αφορούν τον Νικολάς Μαδούρο. Γιατί εκείνος μπορεί να τρώει όπου θέλει, ό,τι θέλει και όσο θέλει. Κι ας είναι ο πρόεδρος της χώρας που οι πολίτες της πεινούν.

Στο εστιατόριο του Salt Bae στην Κωνσταντινούπολη, ο Μαδούρο βρέθηκε κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στη Βενεζουέλα από την Κίνα. Επέλεξε να φάει μπριζόλα, ενώ στη χώρα του το να φάει κανείς κόκκινο κρέας είναι πολυτέλεια.

Και όχι μόνο έφαγε, αλλά το κρέας του το έκοψε ο ίδιος ο Nusret Gokce, ο Τούρκος μάγειρας που έχει γίνει παγκόσμιος… σταρ εξαιτίας του τρόπου που αλατίζει το κρέας.

Που να φανταστεί ο Μαδούρο ότι το γεγονός πως η… χαρά του Τούρκου σεφ που τον είδε στο εστιατόριό του (μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Μαδούρο) και τον ανέβασε video και φωτογραφίες σε Instagram και twitter θα προκαλούσε τέτοιο σάλο.

https://www.instagram.com/p/Bn3T3nqHjlg/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Bn3NBrxAIOA/?utm_source=ig_web_copy_link

Σε ένα από τα video ο Μαδούρο ακούγεται να λέει «αυτή είναι μια μοναδική στιγμή», ενώ παρακολουθεί τον Gokce να κόβει το κρέας με τον γνωστό τρόπο που τον έχει κάνει διάσημο. Σε ένα άλλο video, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας φαίνεται να ανοίγει ένα κουτί που γράφει το όνομά του και να ανάβει ένα πούρο. Προφανώς για να… χωνέψει.

https://youtu.be/OJyydT4hHb4

Δεν ήθελε πολύ η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα να τον “καρφώσει” όπως ο… Gokce τη μπριζόλα. Χαρακτήρισαν το γεύμα του Μαδούρο στην Κωνσταντινούπολη ως απόδειξη πως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα και την κρίση που βιώνει η χώρα του.

«Την ώρα που οι πολίτες της Βενεζουέλας υποφέρουν και πεθαίνουν από την πείνα, ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια απολαμβάνουν ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου, με όλα τα λεφτά να έχουν κλαπεί από τον λαό της Βενεζουέλας», έγραψε στο twitter ο Ζούλιο Μπόρχες, πρώην επικεφαλής του Κογκρέσου.

Δεν ήταν λίγοι και οι πολίτες της Βενεζουέλας που έσπευσαν να «καρφώσουν» τον Μαδούρο. Ανέβασαν στα social media φωτογραφίες που δείχνουν τον Nusret Gokce να αλατίζει με τον γνωστό τρόπο ένα σκελετωμένο παιδί ή τη ματωμένη Βενεζουέλα…

https://www.instagram.com/p/Bn26ew1HULR/?utm_source=ig_web_copy_link

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις