Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οργή στη Νότια Αφρική για τον βιασμό ενός επτάχρονου κοριτσιού

Οργή στη Νότια Αφρική για τον βιασμό ενός επτάχρονου κοριτσιού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κοινωνία της Νότιας Αφρικής μετά τον βιασμό ενός επτάχρονου κοριτσιού σε μια τουαλέτα εστιατορίου.

Ένας 20χρονος άνδρας ακολούθησε το κοριτσάκι που πήγαινε στις γυναικείες τουαλέτες, το τράβηξε στις ανδρικές, όπου και το βίασε. Ο ύποπτος συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και για χρήση ναρκωτικών. Έχει ήδη προφυλακιστεί, ενώ ακόμη δεν έχει απολογηθεί για το συμβάν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το κοριτσάκι πήγε προς τις γυναικείες τουαλέτες και άργησε, με αποτέλεσμα η μητέρα της να ανησυχήσει και να ψάξει να το βρει. Πήγε στις τουαλέτες, δεν το βρήκε, αλλά άκουσε θόρυβο απο τις ανδρικές. Εκεί συνειδητοποίησε τι έγινε κ;αι κατάφερε να αρπάξει το κορίτσι από τον άνδρα. Οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου, μόλις κατάλαβαν τι συνέβει, πήγαν να λιντσάρουν τον βιαστή, ο οποίος όμως έμεινε κλειδωμένος στην τουαλέτα μέχρι που ήρθε η αστυνομία.

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα περιστατικά βιασμού στον κόσμο, με την αστυνομία να έχει καταγράψει 40.035 βιασμούς τον τελευταίο χρόνο ή κατά μέσο όρο 110 βιασμοί ημερησίως!

Το ποσοστό είναι υψηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπου είχαν σημειωθεί 39.828 καταγεγραμμένοι βιασμοί.

Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις