Κόσμος

Όταν έκλαψε η Μέρκελ για τα θύματα της τραγωδίας στις Άλπεις (ΦΩΤΟ)

Πόσα και πόσα δεν έχει ακούσει τα τελευταία χρόνια η Άνγκελα Μέρκελ. Η ψυχρή καγκελάριος με το "παγωμένο" βλέμμα, που επιβάλλει τη λιτότητα στην Ευρώπη. Όμως είναι κι εκείνη άνθρωπος. Και η αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις, όπου συνετρίβη Airbus της Germanwings με 150 επιβάτες, την έκανε να δακρύσει.

Το πρωί της Πέμπτης, στη γερμανική Βουλή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στις Άλπεις. Όχι μόνο για τους 75 νεκρούς Γερμανούς αλλά για όλα τα θύματα μιας παράλογης απόφασης, του συγκυβερνήτη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι γαλλικές αρχές.

Η Μέρκελ, που με τον Ολάντ και τον Ραχόι, επισκέφθηκε από την πρώτη στιγμή τον τόπο της τραγωδίας και μάλιστα πέταξε πάνω από το σημείο της συντριβής, με ελικόπτερο, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τη συγκίνησή της κατά το ένα λεπτό σιγής στη Μπουντεσταγκ.

Τα μάτια της βούρκωσαν, κοκκίνισαν κι ένα δάκρυ έτρεξε στο μάγουλό της. Η καγκελάριος κλαίει για 150 ζωές που χάθηκαν σε μια στιγμή. Για τα θύματα μιας από τις πλέον πολύνεκρες αεροπορικές τραγωδίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.






Φωτογραφίες: Reuters, DPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών με αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για την εκεχειρία στη Γάζα
Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος για να συζητήσουν την εφαρμογή των επόμενων φάσεων του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός
Μέλος της Χαμάς στη Γάζα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε