Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 18 τραυματίες από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 18 τραυματίες από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο
Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» της Ρωσίας σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 18 στο Χάρκοβο. Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (18.08.2022), ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο παιδιά. 

«Προς το παρόν, υπάρχουν 18 τραυματίες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 2 παιδιά, και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του», γράφει ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. 

Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη (17.08.2022), 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 16 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με ρουκέτες στην πόλη.

Δείτε βίντεο:

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ακόμη ένα πλοίο που μεταφέρει σιτηρά αναχώρησε από το λιμάνι Τσορνομόρσκ της Ουκρανίας, ενώ με αυτό ανέρχονται συνολικά σε 25 τα πλοία με σιτηρά που έχουν αναχωρήσει από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα βάσει συμφωνίας που επετεύχθη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τις εξαγωγές σιτηρών από τη χώρα.

Το πλοίο I Maria με σημαία Μπελίζ μεταφέρει αραβόσιτο, διευκρίνισε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι άλλα τέσσερα πλοία θα φτάσουν σήμερα σε λιμάνια της Ουκρανίας για να φορτώσουν σιτηρά.

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις