Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με Αμερικανούς γερουσιαστές για προμήθεια αντιαεροπορικών

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με Αμερικανούς γερουσιαστές για προμήθεια αντιαεροπορικών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα στο Κίεβο με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράχαμ και Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, με τους οποίους συζήτησε της προμήθεια σύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Ουκρανία υπολογίζει στην υποστήριξη του αμερικανικού Κογκρέσου στο ζήτημα των προμηθειών σύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, έγραψε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτηση του στο Facebook, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Χαίρομαι για τη συνάντηση με τους αμερικανούς γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράχαμ και Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ. Η υποστήριξη και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Αυτή τη στιγμή πρωταρχικό καθήκον είναι την 1η Σεπτεμβρίου, οι γυναίκες και τα παιδιά να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους, και τα παιδιά και οι φοιτητές να πάνε στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Υπολογίζουμε στην υποστήριξη του Κογκρέσου στο ζήτημα των προμηθειών σύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα τέτοιο επίπεδο ασφάλειας στους ουρανούς, ώστε ο κόσμος να μην φοβάται να ζήσει στην Ουκρανία» , έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτηση του.

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράχαμ και Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ σήμερα 7 Ιουλίου επισκέφθηκαν την πόλη Μπούτσα στην περιοχή του Κιέβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις