Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ουκρανία: Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Οδησσό – Αναφορές για 14 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά

Ουκρανία: Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Οδησσό – Αναφορές για 14 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για βομβαρδισμό πολυκατοικία στην Οδησσό κάνει λόγο η Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ρωσικός πύραυλος που εκτόξευσε «στρατηγικό βομβαρδιστικό» έπληξε 9ώροφο κτίριο. 

«Ως τώρα έχουμε 14 νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που δυσχεραίνει πυρκαγιά, είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών της Οδησσού, Σερχίι Μπρατσούκ, ο πύραυλος έπληξε «9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού.

Τα σωστικά συνεργεία έκαναν αρχικά λόγο για 6 νεκρούς και επτά τραυματίες, προτού ανεβάσουν τον απολογισμό των νεκρών τους δέκα. Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον τρία παιδιά.

Ο Μπρατσούκ διευκρίνισε πως τα παιδιά τραυματίστηκαν. Πρόσθεσε ότι άλλος πύραυλος έπληξε θέρετρο, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος προειδοποίησε τους χρήστες των social media να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις των στρατευμάτων και των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μην γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε!», για να μην τεθούν σε κίνδυνο στρατιωτικοί, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις