Site icon NewsIT

Ουκρανία: Στην Ρώμη κάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι η Τζόρτζια Μελόνι

27.12.2022 | 22:01
Ουκρανία: Στην Ρώμη κάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι η Τζόρτζια Μελόνι

Italian Prime Minister and leader of Brothers of Italy party Giorgia Meloni speaks during an event to mark the 10th anniversary of the foundation of Brothers of Italy party in Rome, Italy, December 17, 2022. REUTERS/Remo Casilli

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, είχε το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένκι. Η Μελόνι επανέλαβε την βούλησή της να πάει στο Κίεβο και παράλληλα, κάλεσε τον Ζελένκι να επισκεφθεί την Ρώμη.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξη της χώρας της προς την Ουκρανία, σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και υπογράμμισε ότι η Ιταλία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει, η Ουκρανία, να πετύχει «μια δίκαιη ειρήνη».

Ο Ζελένσκι, από την μεριά του, έγραψε στο Twitter ότι ευχαρίστησε την Ιταλία για την παροχή νέας βοήθειας, ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι «η Μελόνι τον πληροφόρησε ότι η χώρα της εξετάζει την δυνατότητα παροχής συστημάτων αεράμυνας, για την προστασία του εναέριου χώρου της Ουκρανίας». «Συζητήσαμε το ειρηνευτικό σχέδιο» πρόσθεσε, τέλος, ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version