Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παναγία των Παρισίων: Με κράνη ασφαλείας η πρώτη θεία λειτουργία μετά τη φωτιά! Video

Παναγία των Παρισίων: Με κράνη ασφαλείας η πρώτη θεία λειτουργία μετά τη φωτιά! Video
Reuters

Με τους παρευρισκόμενους να φορούν κράνη ασφαλείας, τελέστηκε η πρώτη – μετά την καταστροφική φωτιά – θεία λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων.

Ενώπιον ενός ολιγομελούς εκκλησιάσματος, που φορούσε λευκά κράνη ασφαλείας, τελέστηκε στην Παναγία των Παρισίων η πρώτη θεία λειτουργία μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό πριν από δύο μήνες.

Η λειτουργία ξεκίνησε στις 18.00 τοπική ώρα σε ένα παρεκκλήσι, που δεν υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, ενώπιον περιορισμένου αριθμού προσώπων, περίπου 30, οι οποίοι φόραγαν προστατευτικά κράνη. Διήρκησε μία ώρα.

“Με μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον καθαγιασμό του καθεδρικού ναού”, είπε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί, που χοροστάτησε στη λειτουργία.

“Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας κι ευχαριστούμε όλους όσοι συγκινήθηκαν απ’ όσα συνέβησαν σε αυτόν τον ναό”, υπογράμμισε, προσθέτοντας, λίγο μετά, ότι είναι “λίγο παράξενο” να τελεί την ιερή ακολουθία φορώντας κράνος.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ υπενθύμισε ότι ο Καθεδρικός παραμένει σε επισφαλή κατάσταση, ειδικά ο θόλος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις