Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανηγυρίζει ο Χάφταρ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου!

Πανηγυρίζει ο Χάφταρ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου!

Για διπλωματική νίκη αναφορικά τα όσα έγιναν στη Διάσκεψη του Βερολίνου κάνει λόγο ο Χαλίφα Χάφταρ.

Πανηγυρίζει ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, καθώς οι δυνάμεις που τον στηρίζουν μιλούν για διπλωματική νίκη για τον λαό της Λιβύης. Ευχαρίστησαν τους φίλους τους από τους οποίους ωστόσο απουσιάζει η Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε πως ο Χαλίφα Χάφταρ επισκέφθηκε την Αθήνα πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στο Βερολίνο και είχε μια σειρά από επαφές.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Χάφταρ ευχαρίστησαν Γαλλία, Ρωσία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ιταλία χωρίς  να γίνεται κάποια αναφορά στην Ελλάδα.

Ο στρατάρχης Χάφταρ σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση βρέθηκε αιφνιδιαστικά και κάτω από άκρα μυστικότητα στη χώρα μας, όπου συναντήθηκε την Παρασκευή (17.01.2020) με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο  Χαλίφα Χάφταρ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα χαρακτήρισε άκυρο το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ με τον Ταγίπ Ερντογάν και δεσμεύθηκε για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα. Ο κ. Χάφταρ κατήγγειλε ειδικότερα τον αρνητικό παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας και δήλωσε ότι αμφότερα τα μνημόνια Σάρατζ – Τουρκίας είναι άκυρα, επειδή αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο αλλά και επειδή έχουν υπογραφεί από κυβέρνηση που δεν έχει την προς τούτο νομιμοποίηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις