Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: Απέκλεισε την πιθανότητα έρευνας σε βάρος καρδινάλιου που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση

Πάπας Φραγκίσκος: Απέκλεισε την πιθανότητα έρευνας σε βάρος καρδινάλιου που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση
Reuters

Εξαιτίας της «έλλειψης επαρκών στοιχείων» ο πάπας Φραγκίσκος απέκλεισε νέα έρευνα σε βάρος του Καναδού καρδινάλιου, Μαρκ Ουελέτ, που έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, ανέφερε σήμερα (18.08.2022) ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι. 

«Ο πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ξεκινήσει μια κανονική έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση εκ μέρους του καρδιναλίου Μαρκ Ουελέτ σε βάρος του προσώπου Φ. (το γράμμα με το οποίο αναφέρεται η ενάγουσα)» σημειώνεται στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου, που είναι γραμμένη στα ιταλικά, περιλαμβάνει – γεγονός ασυνήθιστο – τη δήλωση, στα γαλλικά, που έκανε ο Ζακ Σερβέ στον ποντίφικα όταν εκείνος επικοινώνησε μαζί του και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η έρευνα. «Δεν υπάρχει καμία βάσιμη αιτία να ξεκινήσει μια έρευνα για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Φ. εκ μέρους του καρδιναλίου Μαρκ Ουελέτ», φένεται να είπε ο Ζακ Σερβέ.

Το χρονικό

Ο Μαρκ Ουελέτ, 78 ετών, πρώην αρχιεπίσκοπος του Κεμπέκ, είναι σήμερα ο επικεφαλής της Συνέλευσης των Επισκόπων, ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς του Βατικανού.

Το 2020 η Φ. υποστήριξε οτι την εποχή που ήταν ασκούμενη, μεταξύ 2008-2010, παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον καρδινάλιο αλλά και από έναν συνάδελφό της. Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στην επισκοπή του Κεμπέκ της συνέστησε τότε να απευθυνθεί στον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε αναθέτοντας στον κληρικό Ζακ Σερβέ να ερευνήσει την υπόθεση.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις