Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παραιτήθηκε από τη Rosneft η πρώην ΥΠΕΞ της Αυστρίας που είχε χορέψει βαλς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Παραιτήθηκε από τη Rosneft η πρώην ΥΠΕΞ της Αυστρίας που είχε χορέψει βαλς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, η οποία είχε χορέψει το 2018 ένα βαλς με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στον γάμο της, με τις φωτογραφίες να κάνουν τότε τον γύρο του κόσμου.

Η γιγάντια πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, μετά από ένα χρόνο στο διοικητικό συμβούλιό της, καθώς διορίστηκε τον Μάρτιο του 2021. Η ίδια είχε οριστεί από το ακροδεξιό κόμμα FPO επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, θέση στην οποία παρέμεινε από το Δεκέμβριο 2017 ως το Μάιο 2019. Είχε προσκαλέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο γάμο της όταν η χώρα της ασκούσε την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο αυστριακός Τύπος είχε αποκαλύψει πως ο Πούτιν, για να ευχαριστήσει την Κνάισλ που τον προσκάλεσε στο γάμο της, της είχε προσφέρει σκουλαρίκια από λευκό χρυσό στολισμένα με ζαφείρια, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 50.000 ευρώ.

Τα εν λόγω κοσμήματα βρίσκονται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία τα ανέκτησε το Φεβρουάριο 2020, είχε δηλώσει τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Παρασκευή, η πρώην υπουργός είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν παραιτήθηκε τον Μάρτιο από τη Rosneft για να «σεβαστεί» τις υποχρεώσεις της για θητεία ενός έτους.

«Το Μάρτιο δεν παραιτήθηκα επειδή δεν είναι το στυλ μου να εγκαταλείπω το πλοίο μέσα στην τρικυμία».

Όμως «η εταιρεία» ενημερώθηκε «ήδη από το Μάρτιο ότι δεν είμαι πλέον διαθέσιμη για τις επόμενες εκλογές», διαβεβαίωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (20.5.2022) η Rosneft είχε ανακοινώσει τις αποχωρήσεις του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος δεχόταν επικρίσεις μετά τη ρωσική επίθεση εξαιτίας της εγγύτητάς του με τον Ρώσο πρόεδρο, καθώς και του Ματίας Βάρνιχ, ο οποίος είχε αρχίσει τη σταδιοδρομία του στις σφαίρες της εξουσίας της κομμουνιστικής Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις