Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πασίγνωστος σεφ έκλεβε τους εκατοντάδες υπαλλήλους του για χρόνια!

Πασίγνωστος σεφ έκλεβε τους εκατοντάδες υπαλλήλους του για χρόνια!

Διάσημος σεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε καταβάλει μικρότερους μισθούς κατά περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (5,62 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) σε εκατοντάδες εργαζομένους στα εστιατόριά του, μέσα σε μια εξαετία.

Ο λόγος για τον Ελληνοαυστραλό σεφ, Τζορτζ Καλομπάρις, που έγινε παγκοσμίως διάσημος μέσω του τηλεοπτικού σόου “Masterchef”, ο οποίος δήλωσε ότι θα αποπληρώσει τους 515 εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους τους που υποαμείβονταν από το 2011 έως το 2017.

Φωτογραφία Instagram

«Ζητάμε συγγνώμη από όλα τα μέλη της ομάδας μας που επηρεάστηκαν, πρώην και εν ενεργεία», ανέφερε ο Καλομπάρις σε ανακοίνωση. «Είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας νιώθουν πως τους σεβόμαστε, τους ανταμείβουμε και τους στηρίζουμε στα καθήκοντά τους».

Το γεγονός ότι υποαμείβονταν οι εργαζόμενοι αποκαλύφθηκε ύστερα από τετραετή έρευνα του Συνηγόρου Δίκαιης Εργασίας της Αυστραλίας, που εξετάζει καταγγελίες για εργασιακά ζητήματα. Στον Καλομπάρις επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 200.000 δολαρίων Αυστραλίας στο πλαίσιο μιας λεγόμενης «πληρωμής μεταμέλειας».

Το συνδικάτο εργαζομένων στον κλάδο φιλοξενίας της Αυστραλίας, το United Voice, χαρακτήρισε το πρόστιμο πολύ μικρό.

«Εάν κάποιος εσκεμμένα έπαιρνε 1.000 δολάρια από τον λογαριασμό κάποιου άλλου, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί για κλοπή», ανέφερε σε ανακοίνωση η γραμματέας του συνδικάτου Τζο-αν Σόφιλντ. «Αλλά όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος εστιάτορας, ένας σελέμπριτι σεφ, μπορείς να πάρεις 7,83 εκατ. δολάρια σε μισθούς από τους εργαζόμενούς σου και να τη γλιτώσεις με μια πληρωμή μεταμέλειας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις