Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πεδίο μάχης η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν

Πεδίο μάχης η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν

Αντάρτες και καμικάζι αυτοκτονίας επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε κυβερνητικά κτίρια στην Καμπούλ σε μία μάχη που κράτησε για περισσότερες από τρεις ώρες και προκάλεσε χάος στην πόλη. 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η “καρδιά” της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν την Δευτέρα για περισσότερες από τρεις ώρες όταν ένοπλοι αντάρτες και καμικάζι αυτοκτονίας επιτέθηκαν την ίδια στιγμή εναντίον κυβερνητικών κτιρίων.

Οι αντάρτες επιτέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο και σε υπουργικά κτίρια που υπάρχουν γύρω του, ενώ κατέλαβαν εμπορικά κέντρα, ένα σινεμά και το μοναδικό μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους, ανάμεσα τους και ένα παιδί.  Μέχρι στιγμής το υπουργείο Υγείας του Αφγανιστάν έχει ανακοινώσει ότι στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 13 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους πολίτες, ενώ η ΝΑΤΟϊκή δύναμη ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί σκότωσαν δύο από τους καμικάζι.

Νωρίτερα η μία από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκε έξω από το εμπορικό κέντρο Γκιουλμπαχάρ, κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών όταν ο καμικάζι που επέβαινε σε αυτό πυροδότησε τα εκρηκτικά την στιγμή που οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον του.

Αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες από ένα πολυώροφο εμπορικό κέντρο τυλιγμένο στις φλόγες, κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

 

 Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις που έγιναν νωρίτερα το πρωί στην Καμπούλ, τονίζοντας ότι είκοσι καμικάζι επιτέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο και σε πολλά κρατικά κτίρια.

Μετά από τρεις ώρες μάχης στους δρόμους της Καμπούλ ο πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι ανακοίνωσε ότι η τάξη  αποκαταστάθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε