Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Περικοπές μισθών και στις…ΗΠΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Ακόμη και στην Αμερική γίνονται περικοπές μισθών σε ανώτατους υπαλλήλους….

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να παγώσει τους μισθούς σε ανώτατους υπαλλήλους του Λευκού Οίκου καθώς και σε άλλους κορυφαίους πολιτικούς υπαλλήλους, δήλωσε απόψε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος.
 
Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Πόστ σύμφωνα με το οποίο η απόφαση του Ομπάμα θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας που θα απευθύνει προς τον αμερικανικός λαό για την κατάσταση του έθνους (State of the Union).
 
Η εφημερίδα γράφει ότι η απόφαση πλήττει αξιωματούχους του Λευκού Οίκου που κερδίζουν περισσότερο από 100.000 δολάρια και άλλους κορυφαίους κυβερνητικούς υπαλλήλους, όπως πρεσβευτές διορισμένους με πολιτική απόφαση. Πρόκειται συνολικά για 1.200 άτομα. Η κίνηση είναι ουσιαστικά συμβολική καθώς η εξοικονόμηση των δαπανών θα είναι ελάχιστη.
 
Ο Ομπάμα, που βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση για να ελέγξει το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ και τις κυβερνητικές δαπάνες, αναμένεται ότι θα ανακοινώσει τριετές πάγωμα δαπανών κάποιων εγχώριων προγραμμάτων, εξοικονομώντας περί τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, δήλωσαν νωρίτερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε