Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Πνίγηκε” στους καπνούς η Μελβούρνη – Μαίνονται 18 πυρκαγιές

“Πνίγηκε” στους καπνούς η Μελβούρνη – Μαίνονται 18 πυρκαγιές

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία. Περιοχές της Μελβούρνης “πνίγηκαν” στους καπνούς καθώς η φωτιά συνεχίζει για πολλοστή μέρα το καταστροφικό της πέρασμα από τα βορειοδυτικά της αυστραλιανής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν καταστραφεί συνολικά περισσότερα από 50 σπίτια και περίπου 18 μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται σε όλη τη Βικτώρια.

Η αστυνομία εικάζει ότι 16 πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό

Περίπου 700 πυροσβέστες –οι περισσότεροι από αυτούς είναι εθελοντές- προσπαθούν για μία ακόμη ημέρα να θέσουν υπό έλεγχο τις πύρινες εστίες.

Αν και βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο, εντούτοις ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί προειδοποιεί η Μετεωρολογική και υπογραμμίζει ότι δεν αποκλείεται να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Οι μεγαλύτερες φωτιές είναι στο Κίλμορ, βόρεια της Μελβούρνης όπου έχουν καεί 23.000 εκτάρια, στο Λα Τρομπ Βάλεϊ και στο Ιστ Γκίπσλαντ

Οι λίγο πιο δροσερές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, θα βοηθήσουν πολύ τα το έργο των πυροσβεστών, δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας, Κρεγκ Λάπσλεϊ.

“Ωστόσο, το γεγονός ότι οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται ακόμα και σε συνθήκες όχι ξηρασίας, μας υποδεικνύει ότι εάν δεν έρθουν σύντομα βροχές στη Βικτόρια η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο”, είπε ο Λάπσλεϊ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καίγεται η Αυστραλία – Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές

Παραδομένη στις φλόγες η νότια Αυστραλία

Φόρος 10% και στους τάφους!!!

Βίντεο – σοκ! Μην κάνεις κοπάνα αλλιώς θα… πεθάνεις!

Στο έλεος του καύσωνα ξανά η Αυστραλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε