Site icon NewsIT

Ποια χώρα αύξησε δυο φορές από 20% τους μισθούς μέσα στο 2010;

29.12.2010 | 10:07
Ποια χώρα αύξησε δυο φορές από 20% τους μισθούς μέσα στο 2010;

Το... φαινόμενο της κινέζικης οικονομίας είναι πλέον γνωστό. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει με βάση τα δεδομένα για τους απλούς πολίτες να είναι και... ζηλευτό

Μέσα στους τελευταίους 11 μήνες η Κίνα αύξησε δύο φορές τον κατώτατο μισθό από 20%, πρώτα στα 960 και τώρα στα 1.160 γουάν. Γιατί;

Γιατί υπάρχει τους τελευταίους μήνες ένα τσουνάμι δυσαρέσκειας εκατομμυρίων πολιτών, αλλά και τεράστια αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών λόγω φτώχειας.

Η νέα αύξηση των μισθών στην πρωτεύουσα της Κίνας καταγράφεται εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό – ο οποίος επίσημα ξεπέρασε το 5% το Νοέμβριο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και πλέον – και ειδικά για τις τιμές των τροφίμων, που κατέγραψαν αύξηση 12% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα.
Επίσης, το ράλι συνεχίζουν και οι τιμές των ακινήτων.

Το Σάββατο η κινεζική κεντρική τράπεζα της Κίνας αύξησε τα επιτόκια για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες.

Μετά απ’ όλα αυτά καλό είναι να γνωρίζεται και την … μετάφραση των 1.160 γουάν σε ευρώ. Με βάση τη σημερινή ισοτιμία πλέον ο κατώτατος μισθός για εκατομμύρια Κινέζους διαμορφώνεται στα 134 ευρώ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version