Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Πόλεμος” Ερντογάν με τις ΗΠΑ – Ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε αμερικανικά προϊόντα

“Πόλεμος” Ερντογάν με τις ΗΠΑ – Ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε αμερικανικά προϊόντα

– Οικονομικός πόλεμος Τουρκίας – ΗΠΑ με πολλά μέτωπα
– Μποϊκοτάζ σε ηλεκτρονικά προϊόντα ανακοίνωσε ο Ερντογάν
– Επιλέγει την μετωπική σύγκρουση με τον Τραμπ ενώ η τουρκική οικονομία καταρρέει

Μποϊκοτάζ σε ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιλέγοντας μετωπική σύγκρουση με τον Τραμπ, ύστερα από τα οικονομικά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας από τους Αμερικανούς.

Αυτά, την ώρα που μόλις χθες το απόγευμα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στον Τούρκο πρέσβη στην Ουάσιγκτον ότι παγώνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση όσο ο Ερντογάν δεν προχωράει στην απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Παρά το νέο τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί. Αυτού του είδους η “απάντηση” στις αμερικανικές πιέσεις δείχνει ότι επιλέγει τη σκληρή γραμμή, στο πλαίσιο ίσως του εκβιασμού που επιχειρεί προς τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι για την Τουρκία υπάρχουν εναλλκτικές λύσεις, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς προς την μεριά της Ρωσίας του Πούτιν.

Μάλλον διόλου τυχαία η ανακοίνωση για μποϊκοτάζ από τον Τούρκο πρόεδρο ήρθε την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έχει συνάντηση στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις