Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για νεκρούς στο Ντόνετσκ και στο Κουρσκ – Ρωσία: Καθυστερούμε και κάνουμε λάθη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για νεκρούς στο Ντόνετσκ και στο Κουρσκ – Ρωσία: Καθυστερούμε και κάνουμε λάθη

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την κάθε πλευρά να κάνει λόγο για νεκρούς από βομβαρδισμούς της άλλης.

Ο περιφερειάρχης του Ντόνετσκ ανέφερε πως υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από πυρά των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια.

Άλλοι επτά άμαχοι τραυματίστηκαν, όπως πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Από τη μεριά τους οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη Ρωσία, στην περιφέρεια του Κουρσκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του.

Ο περιφερειάρχης Ρομάν Σταραβόιτ ανέφερε πως χτυπήθηκε και βιοτεχνία παραγωγής αλκοολούχων ποτών και αρκετά άλλα κτίρια στο χωριό Τιότκινο.

«Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, αλλά συνεχίζουμε»

Ρώσος αξιωματούχος αναγνώρισε πάντως πως ο στρατός της Ρωσίας συναντά δυσκολίες και διαπράττει σφάλματα,  αλλά διαβεβαίωσε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί ως την επίτευξη των στόχων που όρισε η Μόσχα.

«Παρά τις δυσκολίες, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί ως το τέλος», δήλωσε ο Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, παρά τις παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία.

Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί ως την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και μέχρι να εξασφαλιστεί «η προστασία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονετσκ και του Λουγκάνσκ», επέμεινε.

Επεκτείνει το στρατιωτικό νόμο ο Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σκοπεύει να παρατείνει τον στρατιωτικό νόμο και την επιστράτευση για άλλους τουλάχιστον τρεις μήνες, υποδεικνύουν έγγραφα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Τετάρτη, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται στην εισβολή του στρατού της Ρωσίας.

Η υποστήριξη στη Βερχόβνα Ράντα («ανώτατο συμβούλιο», το ουκρανικό κοινοβούλιο) θεωρείται δεδομένη. Ο στρατιωτικός νόμος κατά συνέπεια αναμένεται να παραταθεί ως τουλάχιστον την 23η Αυγούστου, την παραμονή της ημέρα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Ο στρατιωτικός νόμος επιβλήθηκε την 24η Φεβρουαρίου, ώρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής· έκτοτε, το μέτρο παρατείνεται κάθε φορά για τριάντα ημέρες. Ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν τη διάρκειά του ένδειξη του πόσο αναμένει το Κίεβο να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις