Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξήθηκαν οι νεκροί από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξήθηκαν οι νεκροί από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Χάρκοβο
Φωτογραφία Reuters

Στους 4 ανέρχονται οι νεκροί και στους 20 οι τραυματίες από τη νέα επίθεση με πυραύλους της Ρωσίας στο Χάρκοβο και μια άλλη κοντινή πόλη στα βορειανατολικά της Ουκρανίας, οι οποίοι προστίθενται σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους από άλλα πλήγματα μια ημέρα πριν.

«Γύρω στις 04:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), ο εχθρός εξαπέλυσε οκτώ πυραύλους από την πόλη Μπέλγκοροντ (στη Ρωσία) προς το Χάρκοβο», αναφέρει μέσω Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι έπληξαν πολλές συνοικίες της πόλης.

«Στη συνοικία Σλομπίντσκι, ένας από τους πυραύλους έπληξε πολυκατοικία. Το κτίριο αυτό καταστράφηκε εν μέρει. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, 18 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», διευκρίνισε.

Ο Σινεγκούμποφ πρόσθεσε ότι επίθεση με πυραύλους σημειώθηκε επίσης στην πόλη Κρασνογκράντ γύρω στις 04:00 τοπική ώρα, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια του Χαρκόβου, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.,

«Πολλά κτίρια με κατοικίες καταστράφηκαν, περισσότερα από 10 κτίρια υπέστησαν ζημιές. Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, δύο τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένα παιδί 12 ετών», διευκρίνισε επίσης.

Τα πλήγματα αυτά σημειώνονται την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται να συναντηθούν σήμερα (18.8.2022) στην Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία.

Χθες, Τετάρτη, το βράδυ, 7 άνθρωποι, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό, είχαν σκοτωθεί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο.

Η πόλη αυτή, η δεύτερη μεγαλύτερη της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία, σφυροκοπείται τακτικά από τον ρωσικό στρατό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Ωστόσο οι δυνάμεις της Μόσχας δεν έχουν καταφέρει ποτέ να την καταλάβουν.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των αρχών, εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην περιφέρεια του Χαρκόβου από τότε που άρχισε ο πόλεμος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις