Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα ντοκουμέντα από τις καταρρίψεις ρωσικών μαχητικών

05.03.2022 | 19:04
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα ντοκουμέντα από τις καταρρίψεις ρωσικών μαχητικών

Με κάθε μέσο οι Ουκρανοί προσπαθούν να αντισταθούν στην εισβολή της Ρωσίας για μια ακόμη μέρα. Από το πρωί του Σαββάτου έχουν δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο με την κατάρριψη ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Στην περιοχή Τσέρνιγκοφ Ουκρανοί κατάφεραν να ρίξουν ένα ρωσικό διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-34. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν ο ένας εκ των δύο πιλότων έπεσε νεκρός, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε και συνελήφθη.

Οι Ουκρανοί εντόπισαν τους δύο πιλότους, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός τους. Μάλιστα, στην περιοχή βρέθηκαν και όπλα του καταρριφθέντος μαχητικού Su-34, τα οποία δεν προκάλεσαν κάποια έκρηξη, ενώ αναλυτές αναφέρουν πως ο αιχμάλωτος πιλότος είναι βετεράνος του πολέμου στη Συρία.

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει ένα ακόμα βίντεο κατάρριψης μαχητικού. Αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου Mi-24 Hind, ενώ κάποιοι εικάζουν ότι πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου Ka-52. Το αεροσκάφος φαίνεται στο βίντεο να πιάνει φωτιά έπειτα από επιτυχημένο πλήγμα από φορητό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα (MANPADS) των Ουκρανών στρατιωτών και να συντρίβεται. 

Όπως αναφέρει το onalert.gr, το πλήρωμα δεν τα κατάφερε. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version