Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι η χρήση «βρόμικης βόμβας» από τη Ρωσία θα είχε «συνέπειες»

26.10.2022 | 07:46
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι η χρήση «βρόμικης βόμβας» από τη Ρωσία θα είχε  «συνέπειες»

Την Τρίτη (25.10.2022) εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επανέλαβε ότι θα υπάρξουν «συνέπειες», αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ή βόμβα με ραδιενεργά υλικά στον πόλεμο με την Ουκρανία. Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου σημείωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον «παρακολουθεί μόνιμα» την κατάσταση. 

«Θα υπήρχαν συνέπειες για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιούσε είτε πυρηνικά όπλα ή βρόμικη βόμβα», διεμήνυσε εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ, μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είπε πως δεν σκόπευε να δώσει λεπτομέρειες για τις «συνέπειες» αυτές, πάντως διευκρίνισε πως η Ρωσία έχει ενημερωθεί γι’ αυτές σε διάφορα «επίπεδα». 

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επανέλαβε επίσης πως η καταγγελία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρόμικη βόμβα» και να επιρρίψει την ευθύνη στην αντίπαλη πλευρά είναι ψευδής. Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Πατ Ράιντερ, οι ΗΠΑ «παρακολουθούν μόνιμα» την κατάσταση.

«Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς, το πότε και το πού. Αλλά δεν χρειάζεται να ειπωθεί καν πως είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version