Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολύνεκρο δυστύχημα στην Ινδία! Τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος – Video

Πολύνεκρο δυστύχημα στην Ινδία! Τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος – Video
Φωτογραφία Reuters

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ινδία. Τρένο παρέσυρε πλήθος στην Αμριτσάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 50, την ώρα που η ινδική εφημερίδα “First Post” κάνει λόγο για 30 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, το τρένο που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα παρέσυρε πλήθος που συμμετείχε σε ινδουιστικό και πιθανότατα δεν είχε προσέξει ότι βρισκόταν πάνω στις ράγες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και παιδιά.

Φωτογραφία: Reuters

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με τους αστυνομικούς να μιλούν για ένα «φρικιαστικό δυστύχημα», δεδομένου ότι ο κόσμος δεν άκουσε το τρένο να προσεγγίζει λόγω του θορύβου των πυροτεχνημάτων που είχαν εκτοξεύσει οι αρχές και της βοής από τις εορταστικές εκδηλώσεις.

«Υπήρχε πολύς θόρυβος, καθώς μόλις είχαν εκτοξεύσει πυροτεχνήματα και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ακούσουν το τρένο να πλησιάζει» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματικός της αστυνομίας από το σημείο.

«Έφθασε πολύ γρήγορα» διευκρίνισε σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο ένας αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας ότι είδε μια δεύτερη αμαξοστοιχία να πέφτει πάνω στο πλήθος.

Η επιβατική αμαξοστοιχία κινείτο σε υψηλή ταχύτητα όταν έπεσε πάνω στο πλήθος των ανθρώπων που είχαν καθίσει στις ράγες.

«Ο κόσμος καθόταν πάνω και δίπλα στις ράγες στα περίχωρα του Αμριτσάρ και παρακολουθούσε το κάψιμο ομοιωμάτων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ντουσέρα, όταν το τρένο τους παρέσυρε» είπε ένας αστυνομικός στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από το σημείο, όπου διακρίνονταν άνθρωποι σε απόγνωση, άλλοι που δεν έκρυβαν την οργή τους αλλά και μια μητέρα που έκλαιγε, η οποία είχε μόλις χάσει το παιδί της στην τραγωδία.

Φωτογραφία: Reuters

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα.

«Η τραγωδία ραγίζει τις καρδιές μας» ήταν το tweet που έστειλε. «Τα βαθιά συλλυπητήριά μας στις οικογένειές εκείνων που έχασαν τους δικούς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Έχω ζητήσει από τους αξιωματούχους να παράσχουν ταχέως βοήθεια όπου χρειάζεται».

Το παρακάτω βίντεο κάνει τον γύρο των social media και σύμφωνα με τον χρήστη που το ανρτησε, πρόκειται για τη στιγμή που τη στιγμή του δυστυχήματος. Ωστόσο, η γνησιότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί.

https://twitter.com/fayazul786/status/1053319523443466241

ΠΗΓΗ: RUSSIA TODAY

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις