Κόσμος

Πορτογαλία: Μείωση ελλειμμάτων… χωρίς λιτότητα υπόσχονται οι Σοσιαλιστές

Τη συνέχιση της προσπάθειας μείωσης των ελλειμμάτων, αλλά χωρίς λιτότητα, με προτεραιότητα στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση των εισοδημάτων, υπόσχονται οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία εφόσον εκλεγούν.

Το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών απέρριψε το σχέδιο ως «μία επιστροφή στο παρελθόν» και επιστροφή στις κρατικές σπατάλες, οι οποίες προκάλεσαν την κρίση χρέους το 2011, όταν βρίσκονταν στην εξουσία οι Σοσιαλιστές. Οι Σοσιαλιστές όμως υπογραμμίζουν ότι τα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης θα μειώσουν το χρέος της χώρας περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας.

Δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους κεντροαριστερούς Σοσιαλιστές να προηγούνται με μερικές μονάδες του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Υπάρχει εναλλακτική επιλογή, είναι δυνατόν να γυρίσουμε τη σελίδα της λιτότητας και να έχουμε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα», δήλωσε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Αντόνιο Κόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους, “χωρίς να θυσιάσουμε την προσήλωση στον προϋπολογισμό, τη βιωσιμότητά του και την εκπλήρωση των ανειλημμένων δεσμεύσεών μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Τραμπ κατά της κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης για την υποστήριξή της στον «τάχα κομμουνιστή» υποψήφιο Μαμντάνι
Η κυβερνήτρια της πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Δημοκρατικού υποψηφίου, δηλώνοντας ότι η καταπολέμηση του υψηλού κόστους ζωής, ήταν πάντα η «προτεραιότητά» της
Η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ