Site icon NewsIT

Πούτιν – Ερντογάν: “Κοινή επιτυχία η Συρία”

28.09.2017 | 22:55

Το δίδυμο Πούτιν - Ερντογάν ξεκινά να... βγάζει ειδήσεις. Τι ειπώθηκε στις κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών μετά την συνάντηση στην Άγκυρα.

Ρωσία – Τουρκία και… Πούτιν – Ερντογάν. Οι ηγέτες των δύο χωρών συναντώνται επισήμως στην Άγκυρα και το ζήτημα της Συρίας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Πούτιν – Ερντογάν για Συρία: “Κοινή επιτυχία”

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με… κάθε επισημότητα στο “παλάτι” του “σουλτάνου” Ερντογάν, στην Άγκυρα. Η πρώτη “είδηση” που βγαίνει από την συνάντηση, έχει να κάνει με την Συρία.

Συγκεκριμένα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν δήλωση του Ρώσου προέδρου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λοιπόν, τόνισε: “Οι συμφωνίες για την Συρία είναι κοινές επιτυχίες με την Τουρκία. Ανοίγουν έναν δρόμο για να δοθεί τέλος στον εμφύλιο πόλεμο“.

Την δήλωση αυτή όπως και αναλυτικό ρεπορτάζ μεταφέρει το rt.com.

Πώς έγινε η υποδοχή Πούτιν

Η επίσημη υποδοχή του ρώσου προέδρου, έγινε υπό τους ήχους του στρατιωτικού αγήματος. Νωρίτεραμ το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδιδε πληροφορίες από τα… ενδότερα.

Συγκεκριμένα τόνιζε πως οι συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν διεξάγονται σε διευρυμένη σύνθεση κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης γίνονταν σαφές πως οι δύο άνδρες τα… έλεγαν χωρίς την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Κάτι που σημαίνει πως η πληροφορόσηση για τα όσα ειπώθηκαν θα έρχεται σταδιακά…

Η πρώτη ενημέρωση, έλεγε πως το κύριο θέμα επρόκειτο να είναι ο συντονισμός δράσης στις ζώνες αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Συρία. Κάτι που επιβεβαιώνεται, αφού όπως προαναφέραμε, η πρώτη δήλωση που “βγήκε” στα ΜΜΕ ήταν αυτή του Πούτιν για την Ρωσία.

Πηγή: rt.com
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version