Κόσμος

Πούτιν: Ξεκινάμε μαζική παραγωγή πυραύλων «Oreshnik» – Η Δύση μας ωθεί στις «κόκκινες γραμμές»

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο 189 οικισμών στην Ουκρανία

Με τη Δύση… τα έβαλε για άλλη μια φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας ότι ωθεί τη Ρωσία στις «κόκκινες γραμμές» της σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ανεχθεί και θα αναγκάσει τη Μόσχα να απαντήσει. Παράλληλα ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα τη μαζική παραγωγή πυραύλων Oreshnik.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του τομέα άμυνας, η Ρωσία παρακολουθεί την αμερικανική πιθανή ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς με ανησυχία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία θα άρει όλους τους δικούς της εκούσιους περιορισμούς στην ανάπτυξη των δικών της πυραύλων, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων.

Ο Πούτιν, που δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο 189 οικισμών στην Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος, είπε ότι τα ρωσικά πυρηνικά όπλα υπάρχουν για λόγους αποτροπής.

Στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για μαζική παραγωγή πυραύλων Oreshnik, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα. «Φέτος οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν 189 οικισμούς στη ζώνη ειδικής επιχείρησης», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

«Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο ισχυρό όπλο της Ρωσίας έχει γίνει το πυραυλικό σύστημα μεσαίου βεληνεκούς «Oreshnik». Τον Νοέμβριο, σε απάντηση σε πλήγματα στο έδαφος της χώρας μας με δυτικά όπλα, χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ένας βαλλιστικός πύραυλος με μη πυρηνική υπερηχητική κεφαλή», υπενθύμισε ο Πούτιν για το χτύπημα στην Ουκρανία. «Στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να εξασφαλιστεί η μαζική παραγωγή τέτοιων συστημάτων για την προστασία της ασφάλειας της Ρωσίας και των συμμάχων μας».

«Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν τη στρατηγική πρωτοβουλία σε όλη τη γραμμή επαφής», στην Ουκρανία, δήλωσε. «Θέλω να τονίσω ότι η περασμένη χρονιά ήταν μια χρονιά αποφασιστικής σημασίας σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στηρίζει την Ουκρανία: «Με τη βοήθεια ΕΕ και ΝΑΤΟ μπορεί να ανακτήσει όλα τα εδάφη της – “Χάρτινος τίγρης” η Ρωσία»
«Ο Πούτιν και η Ρωσία αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, και τώρα είναι η στιγμή για την Ουκρανία να δράσει», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένακι και Ντόναλντ Τραμπ 1
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η Nasa σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1
Παλαιστινιακό κράτος: Συγκεντρώσεις στη Δυτική Όχθη για τις διεθνείς αναγνωρίσεις
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης για να γιορτάσουν το κύμα αναγνωρίσεων του παλαιστινιακού κράτους, σε ένα κλίμα ανάμικτης χαράς και πικρίας
Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των δυτικών χωρών που αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος