Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρόκληση Ακάρ χωρίς προηγούμενο: Μας ανήκουν και το Αιγαίο και η Κύπρος!

Πρόκληση Ακάρ χωρίς προηγούμενο: Μας ανήκουν και το Αιγαίο και η Κύπρος!

Την ώρα που ήταν στην Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προκαλούσε.
Στην Τουρκία, κατά τον Χουλουσί Ακάρ, ανήκουν και το Αιγαίο και η Κύπρος!
Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός, είπε με νόημα παραπέμποντας στην τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας!

Οι Τούρκοι πολιτικοί δεν σταματούν να προκαλούν με κάθε ευκαιρία. Την Πέμπτη και ενώ ο Έλληνα υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν στην Αττάλεια δεν σεβάστηκαν ούτε αυτό. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε πάλι για την Γαλάζια Πατρίδα και μέσες άκρες είπε ότι στην Τουρκία ανήκει όλη η οικουμένη! Μόνο που σε αυτή συμπεριέλαβε και το Αιγαίο και την Κύπρο. Είπε επί λέξει:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν “ποια εδάφη πήραμε;” Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Δείτε τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις