Site icon NewsIT

Προσευχή και… selfies για τον Ερντογάν μετά τον εκλογικό θρίαμβο (ΦΩΤΟ)

02.11.2015 | 12:17
Προσευχή και… selfies για τον Ερντογάν μετά τον εκλογικό θρίαμβο (ΦΩΤΟ)

Χαμογελαστός μετά τον θρίαμβο στις εκλογές της Κυριακής, με τον αέρα και το ύφος του αδιαμφισβήτητου νικητή και μοναδικού κυρίαρχου στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρώτο πράγμα που έκανε το πρωί της Δευτέρας (02.11.2015) ήταν να πάει να προσευχηθεί...

Ο Τούρκος πρόεδρος προσευχήθηκε στο τέμενος Εγιούπ Σουλτάν της Κωνσταντινούπολης και δεν άφησε… παραπονεμένους τους οπαδούς του, κυρίως γυναίκες, που είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους της Πόλης για να δουν από κοντά τον… Σουλτάνο τους.

Τα κινητά πήραν φωτιά και ο Ερντογάν, χαρούμενος από τον θρίαμβο και την αυτοδυναμία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (σχεδόν 50% το ποσοστό του) στις εκλογές της Κυριακής, δεν αρνήθηκε σε κανέναν να τον βγάλει φωτογραφία. Πόζαρε κιόλας.

Και στη συνέχεια φρόντισε να στείλει ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως εκείνος είναι πια (και με τη βούλα της κάλπης άλλωστε) ο απόλυτος κυρίαρχος της χώρας. Γι’ αυτό απαίτησε από τη διεθνή κοινότητα να κάνει σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, τονίζοντας πως ο λαός ψήφισε υπέρ της σταθερότητας και της ενότητας.

“Ας γίνουμε ένα, ας είμαστε αδελφοί και όλοι μας μία ενωμένη Τουρκία”, δήλωσε ο Ερντογάν. Και μετά επιτέθηκε στον διεθνή Τύπο για την κριτική που του έχει ασκήσει. “Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς τη δημοκρατία;”, είπε. “Τώρα ένα κόμμα με περίπου 50% στην Τουρκία πήρε την εξουσία…Αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά δεν βλέπω τέτοια ωριμότητα”.

Το AKP έλαβε πήρε κάτι λιγότερο από το 50%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, γεγονός που του δίνει 316 από τις 550 έδρες στο κοινοβούλιο και πολύ υψηλότερο ποσοστό από αυτό που ανέμεναν ακόμη και στελέχη του κόμματος. Ήταν μια αναπάντεχη και σαρωτική νίκη του κόμματος του Ερντογάν, οδηγώντας έτσι και πάλι τη χώρα στη μονοκομματική διακυβέρνηση, ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα ενισχύσει την εξουσία του προέδρου αλλά το οποίο πολλοί φοβούνται ότι θα προκαλέσει κοινωνικό διχασμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version