Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Προσπάθησαν να σκοτώσουν σκιτσογράφο

Ο Δανός σκιτσογράφος Κουρτ Βεστεργκααρτ
Ο Δανός σκιτσογράφος Κουρτ Βεστεργκααρτ

Έναν 27χρονο Σομαλό τραυμάτισε η αστυνομία της Κοπεγχάχης. Μαζί με άλλους δύο προσπάθησαν

 

να μπουν στο σπίτι του Δανού σκιτσογράφου Κούρτ Βέστεργκάαρντ, που πριν απο μερικά χρόνια είχε φιλοτεχνήσει τα πολυσυζητημένα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ τα οποία είχαν προκαλέσει την εντονη αντίδραση των μουσουλμάνων.

Ο 74χρονος σκιτσογράφος ειδοποίησε την αστυνομία, όταν  ένας άντρας οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι εισέβαλε στο σπίτι του, φωνάζοντας ότι θέλει “εκδίκηση” και “αίμα”. Όταν η αστυνομία έφτασε επί τόπου, ο ύποπτος επιχείρησε να επιτεθεί, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά ενός αστυνομικού, ο οποίος τραυμάτησε το Σομαλό στο χέρι και το γόνατο. 

Ο Σομαλός αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του σκιτσογράφου κι ενός αστυνομικού.
Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας ο ύποπτος έχει δεσμούς με την ένοπλη εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ και την Αλ-Κάιντα της ανατολικής Αφρικής. 

Η κατοικία του σκιτσογράφου, που φρουρείται, είναι στη συνοικία Ααρχους στα δυτικά της δανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Ο σκιτσογράφος έχει δεχθεί θανατικές απειλές αφότου δημοσίευσε σκίτσο αναπαριστώντας τον Προφήτη με ένα τουρμπάνι σε σχήμα βόμβας…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε