Site icon NewsIT
10:11 Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025

Πρωτοφανές κύμα ψύχους στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Χιονοθύελλα λίμνης» χτύπησε το Μίσιγκαν, πάγωσαν ιγκουάνα στη Φλόριντα 

Οι δορυφόροι κατέγραψαν την πορεία της χιονοθύελλας να παίρνει «σχήμα λίμνης» με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα σπάνια στα μετεωρολογικά χρονικά

Κύμα ψύχους στο Μίτσιγκαν

(AP Photo/Kiichiro Sato)

Αντιμέτωπες με ένα σφοδρό κύμα ψύχους βρίσκονται οι μεσοδυτικές και οι ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες με τις θερμοκρασίες να είναι πολικές.

Πρόκειται για το πιο κρύο φθινόπωρο από το 1976 για τις Ηνωμένες Πολιτείας και καταγράφεται ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών από το Μίσιγκαν ως τη Φλόριντα.

Χιόνι που συσσωρεύεται στις ανατολικές Μεγάλες Λίμνες από ένα σύντομο κύμα αρκτικού αέρα έπληξε τουλάχιστον 24 πόλεις μέχρι το Μαϊάμι με τις θερμοκρασίες έως και 20 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο του φυσιολογικού γα την εποχή.

Οι δορυφόροι κατέγραψαν την πορεία της χιονοθύελλας να παίρνει «σχήμα λίμνης» με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα σπάνια στα μετεωρολογικά χρονικά.

Μέσα σε λίγες ώρες στις δυτικές Μεγάλες Λίμνες στρώθηκε ως και 30 εκατοστά χιονιού νότια του Σικάγο, ενώ το χιόνι από το βορειοανατολικό Ιλινόις έως το νοτιοανατολικό Ουισκόνσιν, ξεπέρασε τις 25 εκατοστά.

Στο Μίτσιγκαν η θερμοκρασία έφτασε στο  –12°C έπεσε στους -3°C στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, άγγιξε τους 0°C στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα και τους 4°C στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου τα «ψυχρόαιμα» ιγκουάνα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έχουν παραλύσει. 

 

Οι κάτοικοι στη Φλόριντα έχουν σοκαριστεί από το θέαμα των παγωμένων ιγκουάνα και ελπίζουν ότι η παράλυση δεν θα τους κόψει το νήμα της ζωής.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version