Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Πτήση МН17: Αβάσιμες οι κατηγορίες κατά Ρώσων στρατιωτικών, λέει η Μόσχα

MH17

Οι ανακοινώσεις για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines МН17, δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν μόνο λύπη, σημειώνει η Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες που απήγγειλε η κοινή ερευνητική ομάδα για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014 που πραγματοποιούσε την πτήση МН17, πάνω από την Ουκρανία. Παράλληλα στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές για να αποκατασταθεί η αλήθεια για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι δηλώσεις περί δήθεν εμπλοκής ρώσων στρατιωτικών στην κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines МН17, δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν μόνο λύπη» όπως και ότι «για μια ακόμη φορά εναντίον της ρωσικής πλευράς προβάλλονται εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, που προσβλέπουν στο να δυσφημίσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η ποιότητα της δουλειάς που έκανε η κοινή ερευνητική ομάδα επιβεβαιώνει ότι η «έρευνα» υπήρξε «προκατειλημμένη και μονόπλευρη».

«Όπως και στην περίπτωση με τις προηγούμενες συνεντεύξεις τύπου της κοινής ερευνητικής ομάδας, αυτή την φορά επίσης δεν παρουσιάσθηκε ούτε μια συγκεκριμένη απόδειξη που να ενισχύσει παρόμοιες παράτυπες δηλώσεις», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να συνδράμει την ανάκριση ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια για την κατάρριψη του αεροσκάφους της πτήσης МН17».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις