Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο χωρίς δισταγμό

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο χωρίς δισταγμό
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Νέο μήνυμα στην Ελλάδα φρόντισε να στείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά το διάγγελμα του μετά το υπουργικό συμβούλιο. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε χαρακτηριστικά πως “θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, χωρίς δισταγμό».

Τα νέα “καρφιά” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχονται μόλις μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, όπου ο Τούρκος πρόεδρος θα καθίσεο στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα, νωρίτερα, σήμερα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τετ α τετ του Αμερικανού προέδρου με τον Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου. 

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου, με τη συμμετοχή του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μια ειδική σύνοδος εργασίας θα είναι αφιερωμένη στην Ουκρανία» κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής και «ο πρόεδρος Ζελένσκι θα συμμετάσχει κατά τη διάρκεια αυτής της ειδικής συνόδου μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες σε συνέντευξη Τύπου.

«Πρέπει να κατανοήσετε τις ακραίες συνθήκες, απόλυτης πολυπλοκότητας, σε ό,τι αφορά την είσοδο ή την έξοδο (από την Ουκρανία) του προέδρου Ζελένσκι», τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις