Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Rihanna: Είπε όχι στο Super Bowl σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κόλιν Καπέρνικ! – video

Rihanna: Είπε όχι στο Super Bowl σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κόλιν Καπέρνικ! – video
φωτογραφία: Twitter

Σε μία κίνηση με πολιτική σημασία προχώρησε η Rihanna. Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια απέρριψε το Super Bowl, συμπαραστεκόμενη στον αθλητή Καπέρνικ, που διώκεται για τα πιστεύω του.

Η αντίδραση της Rihanna ανάγεται πίσω στο 2017, τότε που ο Κόλιν Καπέρνικ (Colin Kaepernick) αποφάσισε να γονατίσει την ώρα της ανάκρουσης του αμερικανικού Εθνικού Ύμνου σε αγώνα του NFL με την τότε ομάδα του, τους Ντένβερ Μπρόνκος.

Η κίνησή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους Ρεπουμπλικάνους και τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο συνάντησε κύμα συμπαράστασης.

Ο Καπέρνικ συνέχισε την έμπρακτη διαμαρτυρία του για τον ρατσισμό, που αναζωπυρώνεται στη χώρα. Η κίνησή του έγινε αφετηρία να ξεκινήσει ένας μεγάλος διάλογος για το kneeling, δηλ. το γονάτισμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε όχι την κίνηση του Καπέρνικ, αλλά γιατί επέκρινε την πολιτική του στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εξαιτίας της ανυποχώρητης στάσης του ο αθλητής έχασε τη δουλειά του και πλέον δεν έχει ομάδα στο NFL.

Σε μία ενέργεια που εξέπληξε, η 30χρονη Rihanna όρθωσε ανάστημα, ρίχνοντας… πόρτα στη Λίγκα του NFL και στο CBS για να τραγουδήσει στο ημίχρονο του επερχόμενου Super Bowl, στην Ατλάντα.

Η Rihanna ήταν η δεύτερη που είπε όχι, αφού το ίδιο έκανε και ο Jay-Z. Αντίθετα, δέχτηκε και θα εμφανιστεί το συγκρότημα Maroon 5.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις