Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Απόφαση – χάδι για τον σύζυγο που έκοψε τα χέρια της γυναίκας του με τσεκούρι! Video

Ρωσία: Απόφαση – χάδι για τον σύζυγο που έκοψε τα χέρια της γυναίκας του με τσεκούρι! Video
φωτογραφία: YouTube BBC

Απέφυγε τα ισόβια ο άνδρας ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2017 έκοψε τα χέρια της 26χρονης γυναίκας του με τσεκούρι, επειδή θεωρούσε ότι τον απατούσε…

Ο Ντιμίτρι Γκρατσέφ καταδικάστηκε την Πέμπτη (15.11.2018) σε κάθειρξη 14 ετών, την οποία θα εκτίσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, από δικαστήριο του Σερπουκόφ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων νότια της Μόσχας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2017, ο Γκρατσέφ οδήγησε τη γυναίκα του Μαργκαρίτα Γκρατσέβα, την οποία κατηγορούσε ότι τον απατούσε, σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα.

Προηγουμένως είχε αφήσει τα δύο παιδιά τους σε έναν παιδικό σταθμό.

Έδεσε τα χέρια της 26χρονης Μαργκαρίτα και μετά της έκοψε τα δάκτυλα, πριν αρχίσει να χτυπάει με το τσεκούρι τους πήχεις των χεριών της πάνω στη ρίζα ενός δέντρου!

Στη συνέχεια, ο Γκρατσέφ έβαλε στο θύμα του αιμοστατικούς επιδέσμους (σ.σ. !!!) για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θανάτου από ακατάσχετη αιμορραγία…

Τη μετέφερε στο νοσοκομείο μαζί με ένα κουτί παπουτσιών που περιείχε το κομμένο δεξί χέρι της.

“Καμία καταδίκη δεν θα φέρει πίσω τα χέρια μου” είπε στους δημοσιογράφους η 26χρονη, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας. Η ίδια ήλπιζε ότι ο πρώην σύζυγός της θα καταδικαζόταν σε ισόβια κάθειρξη.

Έπειτα από σειρά επεμβάσεων, οι γιατροί κατάφεραν να συγκολλήσουν το αριστερό χέρι της, που είχε βρεθεί στο δάσος. Η νεαρή κοπέλα φοράει προσθετικό μέλος στο δεξί της χέρι.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι ο κατηγορούμενος είχε σχεδιάσει το έγκλημά του με κάθε λεπτομέρεια, αγοράζοντας, μεταξύ άλλων, ένα τσεκούρι, γάζες και ιώδιο.

Ο Ντιμίτρι Γκρατσέφ θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει πρόστιμο άνω των 2 εκατομμυρίων ρουβλιών (26.000 ευρώ) για πρόκληση ηθικής βλάβης στο θύμα.

Στο βίντεο η άτυχη κοπέλα εξιστορεί το προσωπικό της δράμα στο BBC:

Η υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο την πραγματικότητα της ενδοοικογενειακής βίας στη Ρωσία, όπου οι αρχές αποποινικοποίησαν το 2017 ορισμένες μορφές βίας στους κόλπους της οικογένειας, υπό την πίεση συντηρητικών κύκλων.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μια έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” υπογράμμιζε ότι τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στη Ρωσία βρίσκονται συχνά αντιμέτωπα με την αδιαφορία της αστυνομίας και τα “κενά στο δικαστικό σύστημα”.

Έναν μήνα πριν από την επίθεση, η Μαργκαρίτα Γκρατσέβα είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του συζύγου της, την οποία αγνόησε η αστυνομία…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις