Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Οι απώλειές της στην Ουκρανία φέρνουν δραματικές αλλαγές στα όρια κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ρωσία: Οι απώλειές της στην Ουκρανία φέρνουν δραματικές αλλαγές στα όρια κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το ρωσικό κοινοβούλιο πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο κατάργησης του ανώτατου ορίου ηλικίας για την κατάταξη στον ρωσικό στρατό, φανερώνοντας και μ’ αυτό τον τρόπο ότι η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη πεζικού για να συνεχίσει την επίθεσή της στην Ουκρανία.

Προς το παρόν Ρώσοι ηλικίας 18-40 ετών και ξένοι 18-30 ετών μπορούν να ενταχθούν στις τάξεις του ρωσικού στρατού. Ένα σχέδιο νόμου που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της Κάτω Βουλής για σήμερα, θα άρει εντελώς αυτό το ανώτατο όριο ηλικίας.

Δύο μέλη του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» που εισήγαγε τον νόμο δήλωσαν ότι η κίνηση θα επιτρέψει στον στρατό να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες επαγγελματιών μεγαλύτερης ηλικίας.

Η εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο αναφέρει:

«Για τη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας, τη λειτουργία όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού χρειάζονται επαγγελματίες ειδικοί. Τέτοιοι ειδικοί συνήθως αποκτούν τις απαραίτητες δεξιότητες όταν φτάνουν τα πρώτα έως τα μέσα της τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους».

;Όπως αναφέρει ο Guradian, στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει δυσβάστακτες απώλειες στρατευμάτων και εξοπλισμού στην Ουκρανία, μετά από μια σειρά στρατιωτικών αποτυχιών που ανάγκασαν τη Μόσχα να μειώσει τους πολεμικούς στόχους της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις