Site icon NewsIT
09:01 Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν αποθήκες της Ozon – Δύο παιδιά νεκρά

Ρωσική επιδρομή στα προάστια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σκότωσε τρεις ανθρώπους, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω Telegram

FILE PHOTO: A service member of the 422nd Unmanned Systems Regiment 'Luftwaffe' of the Ukrainian Armed Forces, looks at a Shark reconnaissance drone as it launches from a position near a front line, amid Russia's attack on Ukraine, in an undisclosed location in Southern Ukraine, on an undisclosed date, 2026. REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo

Ένα μέλος της στρατιωτικής υπηρεσίας του 422ου Συντάγματος Μη Επανδρωμένων Συστημάτων «Luftwaffe» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, κοιτάζει ένα αναγνωριστικό drone Shark / REUTERS

Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από ουκρανικές επιθέσεις στη νότια Ρωσία, όπου τέσσερις αποθήκες της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Ozon χτυπήθηκαν.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν κοντά στην Οδησσό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε καύσιμα και λιπαντικά για τα ουκρανικά στρατεύματα.

«Συντρίμμια μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπεσαν σε κέντρο υποδοχής παιδιών στο Κρασνοντάρ. Δυστυχώς δύο παιδιά είναι νεκρά», δήλωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βενιαμίν Κοντράτιεφ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι άλλα επτά παιδιά και δύο ενήλικες τραυματίσθηκαν και ότι πυρκαγιά ξέσπασε σε μια αποθήκη.

Η πλατφόρμα Ozon επιβεβαίωσε επιθέσεις σε αποθήκες στο Κρασνοντάρ, καθώς και στις τοποθεσίες Αντιγκεΐσκ, Νεβινομίσκ και Μαχατσκαλά, όλες στο νότο.

Στη Μαχατσκαλά «υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε η επιχείρηση μέσω του Telegram, διευκρινίζοντας ότι οι ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Είναι η τρίτη διαδοχική ημέρα που εγκαταστάσεις της Ozon δέχονται επιθέσεις, μετά την ανακοίνωση μιας διευρυμένης εκστρατείας εναντίον ρωσικών υποδομών εφοδιασμού.

Το Κίεβο στοχοθετεί εδώ και μήνες τις αποθήκες της Wildberries, της μεγαλύτερης ρωσικής επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου, υποστηρίζοντας ότι παρέχει εξαρτήματα στο ρωσικό στρατό.

Τα πλήγματα σ’ αυτές τις αποθήκες, η άμυνα των οποίων είναι πολύ ασθενέστερη απ’ αυτή των στρατιωτικών στόχων, έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς μερικά απ’ αυτά τα κέντρα καταστράφηκαν εντελώς από πυρκαγιές. Η Μόσχα επέκρινε τα πλήγματα στις «πολιτικές υποδομές» της.

Αυτές οι νέες επιθέσεις πραγματοποιούνται ενώ η Ουκρανία γιορτάζει σήμερα την 35η επέτειο της ανεξαρτησίας της και υποδέχεται με την ευκαιρία αυτή μια συνάντηση του «συνασπισμού των προθύμων», στον οποίο μετέχουν χώρες που την υποστηρίζουν.

Ακόμα τρία ρωσικά αεροσκάφη, ένα Su-33, ένα MiG-29 και το drone κρούσης και αναγνώρισης Orion, καταρρίφθηκαν από τις Ουκρανικές Δυνάμεις Μη Επανδρωμένων Συστημάτων ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί το Κίεβο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στη ρωσική αεράμυνα: 8 συστήματα ραντάρ, μια θέση μεραρχίας S-400 στο Γκελεντζίκ και 2 συστήματα αεράμυνας – Tor και Pantsir.

Έντεκα από τους 14 στόχους επλήγησαν με επιτυχία στις περιοχές Ροστόφ και Κρασνοντάρ της Ρωσίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις επλήγησαν στην Κριμαία, δηλώνει το Κίεβο.

Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε καύσιμα και λιπαντικά για τα ουκρανικά στρατεύματα στο λιμάνι Πιβντένι κοντά στην Οδησσό, καθώς και λιμενικές εγκαταστάσεις υποδομής που χρησιμοποιούνται για την εκφόρτωση και την αποθήκευση στρατιωτικών φορτίων.

Από την άλλη ρωσική επιδρομή στα προάστια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σκότωσε τρεις ανθρώπους, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω Telegram.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων διέσωσε και απομάκρυνε εσπευσμένα οκτώ ανθρώπους, κάποιοι από τους οποίους έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του περιφερειάρχη αργά χθες βράδυ. Ο αξιωματούχος ανέφερε πως συνεχίζονταν οι έρευνες για να εξακριβωθεί αν υπήρχαν κι άλλα θύματα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version