Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρωσία: «Πληρώστε για να εξαιρεθείτε από τις κυρώσεις στη Μόσχα»

e-Παράβολο

Πρόταση για να πληρώσουν οι ρώσοι ολιγάρχες ώστε να εξαιρεθούν από τις κυρώσεις στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία εξετάζει η Δύση.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press υπάρχουν σκέψεις ανάμεσα στους συμμάχους για το αν θα επιτρέψουν στους Ρώσους ολιγάρχες να αγοράσουν τον τρόπο διαφυγής τους από τις κυρώσεις και να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους που έχουν δεσμευθεί στην Δύση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Την πρόταση έκανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ κατά την διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.

Η Φρίλαντ, σύμφωνα με το AP, έθεσε το θέμα αφού της μίλησαν για το θέμα αυτό Ρώσοι ολιγάρχες, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Η Καναδή υπουργός γνωρίζει ορισμένους Ρώσους ολιγάρχες από την εποχή που εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην Μόσχα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το AP, ότι οι Ουκρανοί ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις. Είπε επίσης ότι είναι προς το συμφέρον της Δύσης γνωστοί ολιγάρχες να διαχωρίσουν την θέση τους από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την ίδια στιγμή να συμβάλουν στην χρηματοδότηση της Ουκρανίας.

Δεν θα μιλούσαμε γι’ αυτό αν δεν υπήρχε κάποια άνεση από την πλευρά των Ουκρανών», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Πρέπει να ξέρουμε ότι λειτουργεί και γι’ αυτούς».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις