Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Σενάρια για πραξικόπημα εναντίον του Πούτιν – «Έχει ξεκινήσει και είναι αδύνατο να σταματήσει»

Ρωσία: Σενάρια για πραξικόπημα εναντίον του Πούτιν – «Έχει ξεκινήσει και είναι αδύνατο να σταματήσει»

Για πραξικόπημα στην Ρωσία προκειμένου να ανατραπεί οι Πούτιν κάνει λόγο ο αρχηγός του υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ μίλησε στο Sky News και υποστήριξε πως μια ήττα στην Ουκρανία θα σημαίνει το τέλος του Πούτιν από την προεδρία.

«Κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και είναι αδύνατο να το σταματήσουν» ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το αν είναι σε εξέλιξη κάποιο πραξικόπημα.

Ο Μπουντάνοφ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Πούτιν είναι «σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση και είναι πολύ άρρωστος».

Από τη μεριά του το Insider αναφέρει πως «μια κακή στρατιωτική απόδοση, το πεσμένο ηθικό και η δυσχερής οικονομία καθιστούν πιο πιθανό ένα πραξικόπημα εναντίον του Ρώσου δικτάτορα», ωστόσο σημειώνει πως «η ύπαρξη του FSB, του FSO και της Εθνικής Φρουράς, Rosgvardia, λειτουργούν ακόμα υπέρ της προστασίας του Πούτιν».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως Ρώσο ολιγάρχη, που συνδέεται στενά με το Κρεμλίνο, καταγράφηκε να λέει ότι ο Πούτιν είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος».

Υπήρξαν πολλές εικασίες για το αν ο Ρώσος ηγέτης δεν είναι καλά στην υγεία του. Πλάνα από βίντεο στα τέλη Απριλίου δείχνουν τον Πούτιν να τρέμει «ανεξέλεγκτα» και προκαλούν εικασίες ότι μπορεί να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Κάποιοι σχολιαστές έχουν επίσης επισημάνει το ασυνήθιστα πρησμένο πρόσωπό του ως ένδειξη χρήσης στεροειδών και πιθανής ασθένειας, καθώς και τη χρήση κουβέρτας για να ζεσταθεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής ωστόσο όλα αυτά είναι εικασίες, και δεν ξέρουμε τίποτα με βεβαιότητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις