Site icon NewsIT

Σαφίκ: Ο Μουμπάρακ βρίσκεται στο Σαρμ ελ-Σέιχ

13.02.2011 | 16:57
Σαφίκ: Ο Μουμπάρακ βρίσκεται στο Σαρμ ελ-Σέιχ

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου μιλησε επίσης για την οικονομική κατάσταση της χώρας και υποσχέθηκε να πατάξει τη διαφθορά.

Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της αιγυπτιακής κυβέρνησης δήλωσε ο πρωθυπουργός Αχμεντ Σαφίκ, ο οποίος χαρακτήρισε “σταθερή”την κατάσταση της αιγυπτιακής οικονομίας.”Η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτής είναι να αποκαταστήσει την ασφάλεια και να διευκολύνει την καθημερινή ζωή του λαού”, τόνισε ο Σαφίκ σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο. “Η οικονομική μας κατάσταση είναι σταθερή. Εχουμε αρκετά αποθέματα για την προσεχή περίοδο και τα πράγματα είναι καλά, πολύ καλά”.
 
Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός προειδοποίησε ωστόσο ότι εάν η αστάθεια συνεχιστεί “ίσως παρουσιαστούν κάποια εμπόδια και πιθανό να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις” ενώ υποσχέθηκε να πατάξει τη διαφθορά.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο έκπτωτος αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ-Σέιχ.”Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο (πρώην) πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται στο Σαρμ ελ-Σέιχ”, τόνισε. Εκπρόσωπος της αιγυπτιακής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν υπήρξε αίτημα για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Μουμπάρακ στο εξωτερικό, αλλά “εάν υπάρξει ανάγκη, αυτό θα γίνει”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version