Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαρλ Μισέλ: Απαράδεκτα τα σχόλια του Ερντογάν για τον Μακρόν

Σαρλ Μισέλ: Απαράδεκτα τα σχόλια του Ερντογάν για τον Μακρόν

“Απαράδεκτα” χαρακτήρισε ο Σαρλ Μισέλ τα σχόλια του του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL.

Επίσης τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αξιολογήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας πριν από το τέλος του έτους.

Σε ανάρτησή του στο twitter τις προηγούμενες έγραφε πως «αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».

click4more: Δένδιας: Με τουρκική παρέμβαση μεταφέρονται τζιχαντιστές μαχητές στο νότιο Καύκασο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τον κορoνοϊό, σημείωσε ότι πρόκειται για «μαζικό κύμα» και προσέθεσε ότι «ο ιός δεν έχει εμφανίσει όλα του τα μυστήρια».

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Μισέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλους του έτους ή αρχές του 2021.

“Η κατάσταση στην Ευρώπη, όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, είναι “σοβαρή και ανησυχητική” δήλωσε σε άλλη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

“Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αναχαίτιση (του νέου κορονοϊού) πριν από την μετάδοσή του από τον έναν πολίτη στον άλλο. Χρειαζόμαστε σθεναρό προγραμματισμό, ειδάλλως θα έχουμε συστηματικά lockdown τους ερχόμενους μήνες”, σημειώνει ο Σαρλ Μισέλ στις δηλώσεις που έκανε στην ιταλική εφημερίδα.

Επίσης χρειάζεται συντονισμός για να περιοριστούν “οι αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες” της πανδημίας της COVID-19, απαντά σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει φόβος για ένα κύμα κοινωνικής αναταραχής στην Ευρώπη.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις