Site icon NewsIT

“Σε 20 μήνες εκλογές στη Λιβύη”

02.09.2011 | 11:47
“Σε 20 μήνες εκλογές στη Λιβύη”

Σε περίπου οκτώ μήνες θα εκλεγεί Συντακτική Συνέλευση στη Λιβύη και οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε είκοσι μήνες από σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

“Καθορίσαμε ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για μια μεταβατική περίοδο 20 μηνών”, διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας στο BBC και αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες του εκλογικού χρονοδιαγράμματος στη Λιβύη.

“Σε διάρκεια οκτώ μηνών το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο θα διοικεί την Λιβύη πριν ο λαός εκλέξει τη (συντακτική) Συνέλευση” και μετά από άλλους 12 μήνες θα οργανωθούν εκλογές, πρόσθεσε ο αλ-Γκαμάτι.

“Έχουμε λοιπόν οκτώ μήνες και ένα χρόνο πριν από τις τελικές εκλογές, προεδρικές και βουλευτικές. Και με λίγη τύχη, μετά από περίπου 20 μήνες, ο λιβυκός λαός θα έχει εκλέξει τους ηγέτες που επιθυμεί”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Για τον αλ-Γκαμάτι “η διαδικασία μετάβασης έχει αρχίσει”, ακόμα και αν οι συγκρούσεις συνεχίζονται ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και στις δυνάμεις του Καντάφι.

“Αν η Τρίπολη αποκτήσει σταθερότητα και σιγουριά–αυτό που σχεδόν συμβαίνει τώρα–και συμβεί το ίδιο και στις άλλες πόλεις, οι Λίβυοι θα μπορούν να αρχίζουν την διαδικασία μετάβασης”, πρόσθεσε.

Ο συνταγματάρχης Καντάφι “κρύβεται, είναι απομονωμένος”, είπε ακόμα ο αλ-Γκαμάτι και κατέληξε: “είναι μόνο ζήτημα χρόνου η σύλληψή του, εκτός αν αντισταθεί και σκοτωθεί”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version