Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 4.800 οι νεκροί

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 4.800 οι νεκροί

Αυξήθηκε σε 4.890 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από τους σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ, οι οποίοι ήταν από τους σφοδρότερους που έχουν πληξει την περιοχή εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Ο αριθμός τώρα ανέβηκε από τις νεότερες πληροφορίες από την Τουρκία, στην οποία οι νεκροί από τους σεισμούς έφτασαν τους 3.381. Μέσα σε λίγες ώρες δηλαδή, καταγράφηκαν επίσημα ακόμα 460 νεκροί.

Ο αγώνας δρόμου με τον χρόνο και με το ψύχος συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στην Τουρκία και στη βόρεια Συρία για να ανασυρθούν από τα συντρίμμια επιζώντες των σεισμών.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης γίνονται μέσα στο κρύο, υπό βροχή ή με χιονόπτωση, ενίοτε με γυμνά χέρια, για να σωθεί όποια ζωή γίνεται.

Η κακοκαιρία στην Ανατολία περιπλέκει τα καθήκοντα των σωστικών συνεργείων και κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες για τους άστεγους, που τουρτουρίζουν μέσα σε σκηνές ή γύρω από φωτιές, τυλιγμένοι με κουβέρτες.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν και οι εικόνες με παιδάκια να σώζονται από τα χαλάσματα, αφού πρώτα έχουν ζήσει τον τρόμο μέσα στα ερείπια.

Μια έγκυος γέννησε μέσα στα συντρίμμια, με το παιδάκι να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Πληροφορίες από την Συρία αναφέρουν πως η ίδια δεν τα κατάφερε και πέθανε.

Οι εικόνες με το νεογέννητο βρέφος και το διασώστη να τρέχει κρατώντας το στα χέρια, είναι γροθιά στο στομάχι.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις