Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Η αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα μετά από αναρτήσεις τους στα social media

Σεισμός στην Τουρκία: Η αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα μετά από αναρτήσεις τους στα social media

Η αστυνομία της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε τέσσερα άτομα έπειτα από προκλητικά (όπως είπε) μηνύματα που ανήρτησαν στα social media σχετικά με τους χτεσινούς σεισμούς 7,8 και 7,7 βαθμών Ρίχτερ που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι σεισμοί, μετά τους οποίους σημειώθηκαν πολλοί μετασεισμοί, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 5.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία (σύμφωνα με τον τωρινό απολογισμό) ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν αφού οι αστυνομικοί ανακάλυψαν λογαριασμούς με «προκλητικές καταχωρίσεις με στόχο τη δημιουργία φόβου και πανικού», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στο περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ευρύτερες έρευνες διεξάγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα social media στην Τοθρκία έχουν κατακλυσθεί από μηνύματα προσώπων που παραπονούνται για απουσία προσπαθειών διάσωσης και ερευνών για θύματα στις περιοχές τους, ιδιαίτερα στο Χατάι.

«Η διεύθυνση και οι πληροφορίες εντοπισμού πολιτών που ζητούν βοήθεια επαληθεύονται αμέσως και γίνεται συντονισμός», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η Τουρκία έχει από τον περασμένο Οκτώβριο ένα νόμο περί παραπληροφόρησης, ο οποίος τιμωρεί τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις