Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ έσωσε ακόμα ένα αγόρι και μια γυναίκα από τα χαλάσματα

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ έσωσε ακόμα ένα αγόρι και μια γυναίκα από τα χαλάσματα

Η ελληνική αποστολή στην Τουρκία συνεχίζει το έργο διάσωσης, με πολύ κόσμο να παραμένει στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι τρομακτικοί σεισμοί 7,8 και 7,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες διασώστες έβγαλαν από τα ερείπια που άφησαν οι σεισμοί άλλη μια γυναίκα ζωντανή και ένα αγόρι 15 χρονών. Επίσης ανέσυραν ένα κορίτσι και έναν άνδρα 40 ετών, νεκρούς.

Η ελληνική αποστολή διάσωσης ετοιμάζεται να ενισχυθεί, προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες. 

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών. 

Συνολικά, 4 ανθρώπους ζωντανούς και 3 νεκρούς.

Πάνω από 8.700 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Ο αριθμός των θυμάτων μέχρι στιγμής υπολογίζεται σε 8.764 ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι άστεγοι στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), 6.234 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία ξεπέρασε τις 2.500.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις