Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σκόπια: Ξεκίνησε η συζήτηση εν μέσω “οργίου” καταγγελιών! LIVE εικόνα

Σκόπια: Ξεκίνησε η συζήτηση εν μέσω “οργίου” καταγγελιών! LIVE εικόνα

– Δέκα ολόκληρες ώρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό ξεκίνησε στο Κοινοβούλιο στα Σκόπια η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση
– Δραματικές στιγμές στην γειτονική χώρα με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει… χορό εκατομμυρίων για να “πουλήσουν” βουλευτές την ψήφο τους!
– Οργισμένη απάντηση και απειλές για αγωγές από το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ
– “Ξυρισμένα κεφάλια”, απόπειρες δωροδοκίας, εκβιασμοί και απειλές στο… πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δραματικές στιγμές ζουν απόψε το βράδυ τα Σκόπια, με την γειτονική χώρα να κινείται στους ρυθμούς της Συνταγματικής Αναθεώρησης που έχει προτείνει ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ. Μια πρόταση που αν περάσει, θα αποτελέσει το κλειδί για να κάνουν τα Σκόπια… το χρέος τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αν γίνει η ψηφορορία και αν… περάσει του Ζάεφ, θα πρέπει επίσης να κερδίσει δύο ακόμη ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο ας… μείνουμε στην πρώτη.

Η συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο στα Σκόπια είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13:00 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής, 19.10.2018. Πήρε αναβολή για τις 16:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) και μετά αναβολή… επ’ αόριστον!

Από το απόγευμα κανείς δεν ήξερε πότε και αν θα ξεκινήσει, παρόλο που υπήρχαν πληροφορίες από τα Σκόπια πως ο Ζόραν Ζάεφ είχε βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται ώστε να συμπληρώσει τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που απαιτείται για να περάσει η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Έπειτα ανακοινώθηκε πως η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 22:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) ωστόσο κι αυτός ο προγραμματισμός πήγε… περίπατο αφού οι “ζυμώσεις” στο παρασκήνιο ήταν “πυρετώδεις”.

Τελικά ξεκίνησε στις 23:20 το βράδυ της Παρασκευής, 19.10.2018.

Δείτε ζωντανή εικόνα

Гласање 61 Седница на Собрание на РМ

Gepostet von MИА.mk am Freitag, 19. Oktober 2018

Πρωτόγνωρα πράγματα στα Σκόπια

Την ίδια ώρα, υπήρξαν καταγγελίες… μαχαιριά για τις έννοιες της Δημοκρατίας. Οι πρώτοι “ψίθυροι” για εκβιασμούς, εκφοβισμό… οικογενειών, απόπειρες δωροδοκίας και απειλές, έγιναν “κραυγές” και μάλιστα επίσημες!

Ο γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ έδωσε συνέντευξη Τύπου και ήταν… καταπέλτης!

Έδωσε παραδείγματα βουλευτών στους οποίους προσφέρθηκαν 2.00.000 ευρώ, 1.000.000. ευρώ ή και 250.000 ευρώ ώστε να επηρεαστεί η ψήφος τους! Ξεκαθάρισε πως όλοι αρνήθηκαν και ευχαρίστησε τους νομοθέτες, γιατί είναι «στο πλευρό του λαού».

«Το Κοινοβούλιο έγινε αγορά και αρένα για εκβιασμό. Το Κοινοβούλιο περιβάλλεται από στοιχεία με ξυρισμένα κεφάλια, τα οποία είναι γνωστά στον υπόκοσμο», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για εκφοβισμό μέχρι και στις οικογένειες των βουλευτών!

«Είστε το τελευταίο φράγμα πριν από αυτή την τρελή κυβέρνηση. Θα επιβιώσουμε και θα κερδίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας τους βουλευτές που σύμφωνα με όσα δήλωσε, δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και τις απόπειρες δωροδοκίας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Απειλεί με αγωγές ο Ζάεφ!

Οι παραπάνω απίστευτες καταγγελίες δεν έμειναν αναπάντητες από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε και ο βουλευτής του κόμματος του Ζάεφ, Kostadin Kostadinov, χαρακτηρίζοντας τον συνασπισμό VMRO-DPMNE «αντι-δυτικό» και «αντι-μακεδονικό».

Αρνήθηκε τις καταγγελίες για απόπειρες δωροδοκίας, εκβιασμούς και απειλές μιλώντας για ψέματα και ξεκαθάρισε: «Θα καταθέσουμε αγωγές. Αφήστε αυτά τα μεγάλα ψέματα σε κρίσιμες στιγμές για το μέλλον να κριθούν στο δικαστήριο. Ο Μίτσκοσκι (σ..σ ηγέτης του VMRO-DPMNE) πέρασε όλα τα όρια. Οι δημοσιογράφοι είναι μάρτυρες στο Κοινοβούλιο, οι βουλευτές κινούνται ελεύθερα και επικοινωνούν. Ο Μίτσκοσκι και ο Γκρούεφκσι δεν θα πετύχουν. Αγαπούν μόνο το έγκλημα, αλλά όχι και τη Μακεδονία. Οι νομοθέτες δρουν ελεύθερα και αντιτίθενται στον αντιδυτικό Μίτσκοσκι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Click4more: Κρίσιμες ώρες στην πΓΔΜ! «Περίεργη» δήλωση Ζάεφ για… κανονικότητα

Επέμεινε ότι η συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια θα αρχίσει στις 21:00 (σ.σ. 22:00 ώρα Ελλάδος) και ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία, οπότε θα είναι σαφές εάν υπάρχει πλειοψηφία.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για να απελευθερώσουμε τους Βουλευτές από το VMRO-DPMNE και να ψηφίσουν ελεύθερα», δήλωσε ο Kostadinov σε ερώτηση γιατί η συνεδρία αναβάλλεται όλη την ημέρα.

Δείτε το βίντεο

Με πληροφορίες από: pressingtv.mk / makfax.com.mk /

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις