Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σκοτώθηκε κάνοντας kitesurf – Οι άνεμοι τον πέταξαν στην ξηρά

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας νεαρός όταν οι δυνατοί άνεμοι τον πέταξαν πάνω σε ένα κτίριο ενώ έκανε kitesurf στην θάλασσα

Ένας νέος 24 ετών ο οποίος έκανε kitesurf σκοτώθηκε χθες, Κυριακή, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όταν η δύναμη του ανέμου τον έβγαλε στην ξηρά και τον πέταξε πάνω σε ένα κτίριο εννέα ορόφων, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.
 
“Παρασύρθηκε από τον δυνατό άνεμο ενώ έκανε kitesurf”, στο ύψος του κέντρου της πόλης Σεν-Ζαν-ντε-Λις, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.
 
“Αρχικά χτύπησε πάνω σε ένα κτίριο εννέα ορόφων”, διευκρίνισαν οι πυροσβέστες. “Τη δεύτερη φορά, η δύναμη του αέρα τον έφερε πάνω από το κτίριο, αλλά έπειτα έχασε ύψος και συνετρίβη”, εξήγησε η ίδια πηγή.
 
Το kitesurf συγκαταλέγεται στα λεγόμενα ‘extreme sports’ και μπορεί να περιγραφεί ως ένας συνδυασμός αθλημάτων όπως η ιστιοσανίδα, το θαλάσσιο σκι και ο ανεμοπτερισμός. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα μικρό σκάφος (λίγο μικρότερο από ιστιοσανίδα), το οποίο ο αναβάτης οδηγεί ενώ κρατά τη μάτσα, που τον συνδέει με μακριά σχοινιά με τον αετό. Με τη δύναμη της άντωσης, ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την έλξη του αετού προς τα επάνω για να πραγματοποιήσει πολύ ψηλά άλματα και, κατά συνέπεια, εντυπωσιακότατους ελιγμούς, ενώ μπορεί να επιτύχει και ταχύτητες της τάξης των 30-40 μιλίων την ώρα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε