Site icon NewsIT

Σόιμπλε: Λύση για να μην περνάμε κάθε ΣΚ στις Βρυξέλλες

24.03.2013 | 21:27
Σόιμπλε: Λύση για να μην περνάμε κάθε ΣΚ στις Βρυξέλλες

Η λύση εξαρτάται από την Κύπρο δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μοσκοβισί: Ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Την ελπίδα ότι «θα φτάσουμε σε συμφωνία» εξέφρασε ο Σόιμπλε, ο οποίος υπογράμμισε όμως ότι αυτό απαιτεί να δει η Κύπρος την κατάσταση ρεαλιστικά. «Είμαστε έτοιμοι για λύση θέλουμε να κάνουμε τα πάντα, και να μην περνάμε κάθε Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από την Κύπρο», δήλωσε.

«Πρέπει να βρούμε απόψε μια λύση με την Κύπρο εντός Ευρωζώνης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στόχος, όπως είπε, είναι να βρεθεί μία λύση με την οποία η Κύπρος θα εξυγιάνει το τραπεζικό της σύστημα με την οποία όμως θα απαιτηθούν βαθιές αναδιαρθρώσεις, εξονυχιστικοί έλεγχοι και επιμερισμός της προσπάθειας. Ο Π. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι στο πλαίσιο αυτό η ευρωζώνη έχει αναλάβει τις ευθύνες της με το δάνειο των 10 δισ. ευρώ και τόνισε ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι Κύπριοι ώστε η προσπάθεια να είναι συνολική και δίκαιη.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Γαλλία από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει να μην θιγούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ ανέφερε ότι η κυπριακή οικονομία είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη και δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχουν οι παράμετροι μιας λύσης, αλλά «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και ότι στόχος παραμένει να συγκεντρώσει η Κύπρος 5,8 δισ. ευρώ. Θα λάβουμε υπόψη ότι ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο είναι υπερτροφικός, 6-7 μεγαλύτερος από το ΑΕΠ, και ότι το 45% είναι καταθέτες εκτός ΕΕ, που δημιουργούν “συνθήκες οικονομίας καζίνο” ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Να δώσει η Ελλάδα δυο δισ. ρευστότητα στην Κύπρο…

Δραματικές ώρες για την Κύπρο! Τινάζει τα πάντα στον αέρα ο Αναστασιάδης – «Δε δέχομαι τη συγχώνευση, γυρίζω στην Κύπρο και παραιτούμαι!» απείλησε

 

Με εντολή Αναστασιάδη «παγώνει» η εξαγορά των κυπριακών τραπεζών από την Πειραιώς! Αποφασισμένος για… καβγά στο Eurogroup ο Κύπριος πρόεδρος

Συγχώνευση Κύπρου – Λαϊκής ή χρεοκοπία το δίλημμα των Ευρωπαίων στον Αναστασιάδη – Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ των Βρυξελλών για την Κύπρο

“Στέγνωσαν” τα ΑΤΜ στην Κύπρο – Αναλήψεις εως 100 ευρώ

Οι Βρυξέλλες κρίνουν και την αγορά των κυπριακών τραπεζών από την Πειραιώς

Έφυγαν… καρέκλες στο προεδρικό! Αναστασιάδης σε Βελκουλέσκου: Δε σε αντέχω άλλο! Όλο το παρασκήνιο

Ξεκινάει το θρίλερ για την Κύπρο στις Βρυξέλλες

Από το Νοέμβριο του ’11 είχε προειδοποιήσει η τρόικα την Κύπρο – Στο Eurogroup κρίνεται το μέλλον της – Oι απαιτήσεις του ΔΝΤ που έφεραν την εμπλοκή

Ανέλαβε δράση ο Αρχιεπίσκοπος: “Θα παρακαλέσω τους Ρώσους να μη φύγουν από την Κύπρο” – video

H Ρωσία “νίπτει τας χείρας της” για την Κύπρο

“Πάρτε τα χρήματά σας και τρέξτε” – Ο N.Farage μιλά για το “έγκλημα” στην Κύπρο

Νέο χαστούκι από Σόιμπλε: Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν θα δοθεί η βοήθεια στην Κύπρο

Όλι Ρεν: Μετά το κουράγιο Έλληνες και κουράγιο Κύπριοι

Στο Eurogroup “παίζεται’ το μέλλον της Κύπρου – Το ολονύχτιο θρίλερ και η εμπλοκή με το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ στραγγαλίζει την Κύπρο – Νέες απαιτήσεις, εμπλοκή και μεταμεσονύχτιο θρίλερ – Όλα κρίνονται στις Βρυξέλλες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version